Benefice s účastí Ondřeje Brzobohatého vynesla 110 tisíc korun
Klub

Benefice s účastí Ondřeje Brzobohatého vynesla 110 tisíc korun

Redakce

Téměř tři sta lidí přišlo na adventní benefiční koncert Ondřeje Brzobohatého, jehož pořadateli v bakovském kostele svatého Bartoloměje byly FK Mladá Boleslav společně s Římskokatolickou farností v Bakově nad Jizerou a občanským sdružením LOVI. Finanční výtěžek pořadatelé rozdělili mezi Chráněné bydlení v Bakově nad Jizerou a Dětské centrum v Mladé Boleslavi.

„Zájem lidí byl nečekaně rekordní," prohlásil bakovský farář a velký příznivec mladoboleslavského fotbalu Jiří Veith. Poděkování jeho i představitelů spolupořádajících subjektů patří každému, kdo se na sbírce pro bakovské Chráněné bydlení a boleslavské Dětské centrum podílel, to znamená přímým účastníkům koncertu, kteří si zakoupili vstupenky, profesionálním fotbalistům FK Mladá Boleslav, kteří mezi sebou vybrali peníze v hráčské kabině, a obchodním partnerům Hadley Market, Podlahy Blanket, Restaurace Start a Hotel Pošta, Onyx café, Steak House, Telekomunikace MB, Advanced Accessory Systems, Mgr. Marcela Zavřelová, Sirrah Natura, Reklamní dílna Jaroslav Novotný a Piar Stars. Jejich přičiněním mohli v závěru benefiční akce fotbalový prezident Josef Dufek a ředitel klubu Michael Doležal předat řediteli Chráněného bydlení v Bakově nad Jizerou Josefu Mlčochovi předat šek v hodnotě 30 tisíc korun českých a ředitelce Dětského centra v Mladé Boleslavi Heleně Tomanové šek v hodnotě 80 tisíc korun českých.

„K rekordní účasti adventního benefičního koncertu, na kterém jsme se podíleli již po šesté, bezesporu přispěl výběr hlavního účinkujícího Ondřeje Brzobohatého, který obětavě přijel, zahrál i zazpíval navzdory zdravotnímu handikepu," uvedl manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros.

Ondřej Brzobohatý si totiž na konci letošního října na letišti v Šanghaji, kde před tím absolvoval hudební vystoupení, zlomil malíček na levé ruce, což je pro hráče na klávesové nástroje dvojnásobně bolestivé zranění. Kvůli tomu odsunul plánovanou sérii českých koncertů Symphonicum Tour z konce letošního roku na březen a duben 2016. V době rekonvalescence pochroumaného malíčku absolvoval pouze benefiční vystoupení v Bakově nad Jizerou a v adventním čase ještě dvakrát zahraje v pražském divadle Radka Brzobohatého.

V bakovském kostele svatého Bartoloměje byl Ondřej Brzobohatý v úterý 1. prosince 2015 hlavním protagonistou devadesátiminutového recitálu jen občas přerušovaného moderátorem Jiřím Veithem. „Nesmírně si obětavého přístupu Ondřeje Brzobohatého vážíme," řekl Jiří Koros a za fotbalový klub mu předal dres FK Mladá Boleslav podepsaný prvoligovými hráči a fanouškovskou šálu v boleslavských modrobílých barvách.

Fanshop banner