Poslední letošní zápas vyhráli
Klub

Poslední letošní zápas vyhráli

Redakce

Utkání třetího kola semifinálové skupiny Memoriálu Vlastislava Marečka bylo pro šestnáctileté dorostence posledním soutěžním v tomto kalendářním roce a zvládli ho vítězně.

První poločas byl vyrovnaný herně i gólově. Ve 14. minutě Mísař vybojoval ve středu pole míč, který předložil Strouhalovi a z jeho uvolnění Provazník ve stoprocentní šanci netrefil teplickou branku.
V 18. minutě se boleslavským dorostencům povedl nacvičený signál při rozehrání rohového kopu, když Provazníkův centr prodloužil Horák na zadní tyč, kde Pour prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:0.
Ve 21. minutě brankář Barták výborným zákrokem podržel boleslavský tým při střele zakončující hezkou teplickou kombinaci. Ve 36. minutě Tepličtí v rychlém brejku úplně rozložili boleslavskou obranu a soupeře zastavil až gólman Barták faulem v pokutovém území.
Ve 37. minutě Tepličtí proměněním penalty vyrovnali na 1:1.

Ve druhém poločase byli Boleslavští o poznání lepší, teplického soupeře většinou přehrávali, ale vítězný gól dali až v předposlední minutě utkání. V 54. minutě Provazník poslal do šance rozběhnutého Bičiště, který sám před brankářem střelou na vzdálenější tyč branku o kousek minul. V 60. minutě Provazník v individuální akci obešel několik protihráčů, a když se prokličkoval až před brankáře, tak ten jej ve velké šanci vychytal. V 69. minutě po Majerově rohovém kopu netrefil Para hlavou prázdnou teplickou branku.
V 79. minutě Majerův přetažený trestný kop vrátil před branku Kalabis, kde na několik pokusů dotlačil míč do teplické branky Kuchař a rozhodl tak v předposlední minutě o boleslavské výhře - 2:1.

Boleslavský trenér Martin Mrvík k výhře řekl: „První poločas se hrál vyrovnaný a bojovný fotbal. Našemu týmu nefungovala moc obranná činnost, kdy jsme se po hřišti po ztrátě míče pohybovali velmi špatně. Směrem do útoku jsme zbytečně míč tahali středem hřiště a málo využívali krajní prostory. Druhý poločas jsme byli o kousek lepším týmem, ale finální nahrávky postrádaly přesnost a cit. I přesto si náš tým vytvořil čtyři velké šance, které však neproměnil. Soupeř druhý poločas již nebyl tak nebezpečný a náš tým se snažil utkání zlomit. Nakonec se mu to podařilo v předposlední minutě po dobře sehrané standardní situaci. Jsem rád, že jsme poslední utkání v tomto kalendářním roce vyhráli a zakončili tak dobrý první společný půlrok."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták (41. Hartych) - Zmij (52. Kučera), Le Chí (52. Kalabis), Horák (52. Kuchař), Salač (52. Mrnka) - Pour (52. Gombáš), Mísař (52. Majer) - Čech (52. Para), Strouhal (52. Vajgl), Milner (52. Bičiště) - Provazník.

Branky FK MB U16: 18. Pour, 79. Kuchař

Rozhodčí: Vaňousek - Nejedlo, Musil

Diváků: 40

Fanshop banner