Na podzim podruhé doma ztratili
Klub

Na podzim podruhé doma ztratili

Redakce

Za remízu se zachraňujícími se Bohemians ztratili Boleslavští nečekaně dva body. Fandové vyhlásili nejlepšími hráči střelce boleslavského gólu Ondřeje Zahustela a brankáře Bohemians Zdeňka Zlámala.

První poločas se odehrál ve svižném tempu většinou na polovině vršovického soupeře, přesto skončil nerozhodně. V úvodní čtvrthodině neproměnili boleslavské příležitosti Magera, Ščuk a Zahustel. Navíc Boleslavští nevyužili čtyři rohové kopy. A z ojedinělého útoku soupeře inkasovala nečekaně gól.
Ve 27. minutě sice před boleslavskou brankou Polom nepustil k míči Schicka, ale nepřesnou rozehrávkou připravil střeleckou pozici Jiráskovi, který se z hranice šestnáctky trefil přesně k pravé tyči - 0:1.
Boleslavští zanedlouho vyrovnali.
Ve 31. minutě Kúdelův pas sklepnul Magera k Zahustelovi, který si míč na hranici šestnáctky narazil se Ščukem a krásnou akci zakončil nekompromisním prostřelením Zlámala - 1:1.
Pět minut před přestávkou po Hubínkově přihrávce Jirásek vysoko přestřelil Šedovu branku. Závěrečné minuty poločasu se však odehrály před brankou Bohemians. Dlouhé Kyselovo autové vhazování prodloužil Čermák ke vzdálenější tyči, kde Zahustelovi k úspěšnému doklepnutí míče do branky scházely centimetry a vzápětí při dalším boleslavském ataku se neprosadili Čermák se Zahustelem.

Druhý poločas nesplnil očekávání. Pozorně bránící Bohemians nepouštěli Boleslavské do šancí a v porovnání s prvním poločasem herní tempo pokleslo. Na boleslavském kontě přibývaly pouze rohy, teprve když jich bylo deset, dostali se k prvnímu rohu Bohemians. V 52. minutě Čermák překopl branku. V 61. minutě Skalákův dobře zahraný roh neprotlačil Kúdela přes Zlámala, který proti němu včas a odvážně vyrazil. V 65. minutě po Mosquerově centru hlavičkoval Hubínek, ale Šedu nezaskočil. V 80. minutě byli Bohemians nečekaně hodně blízko gólu. Šeda vyběhl proti Pauschekovi až na kraj vápna, vršovický hráč přes boleslavského brankáře stihl odcentrovat, ale Mosquera z patnácti metrů netrefil opuštěnou branku. V 82. minutě Skalákův centr před Barošem odvrátila vršovická obrana na již jedenáctý boleslavský roh. V 86. minutě Magera uvnitř vápna přihrával Barošovi, ale toho do střelecké pozice nepustil Škerle. Utkání se dohrávalo před brankou Bohemians a poslední šanci měl v nastavených dvou minutách po Bořilově průniku a zpětné přihrávce Chramosta, branku z patnácti metrů však netrefil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Kúdela, Polom, Bořil - Ščuk, Rada - Zahustel (79. Chramosta), Čermák (64. Baroš), Skalák - Magera.

Sestava Bohemians 1905: Zlámal - Pauschek, Krch, Škerle, Šírl - Acosta (70. Bartek), Jindřišek, Hubínek, Jirásek (90. Šmíd), Mosquera - Schick (84. Mikuš).

Góly: 31. Zahustel - 27. Jirásek

ŽK: Zahustel, Kysela - Pauschek, Bartek

Rozhodčí: Paták - Moláček, Hock

Diváků: 1846

Fanshop banner