Podle očekávání postoupili přes Karvinou do čtvrtfinále
Klub

Podle očekávání postoupili přes Karvinou do čtvrtfinále

Redakce

Mladá Boleslav po vítězství v prvním osmifinálovém duelu 1:0 nastoupila do odvety v roli favorita, kterou zvládla a po bezgólovém poločase třemi góly potvrdila postup do jarního čtvrtfinále českého MOL cupu.

Boleslavskému týmu chyběli zranění útočníci Baroš a Klobása, pouze na lavičku náhradníků usedl druhý nejlepší střelec Synot ligy Magera.
V prvním poločase Boleslavští bez mimořádného úsilí kontrolovali hru. Občasnými nepřesnostmi v kombinaci nahrávali karvinskému soupeři, který číhal na brejky. Více práce však měl jednoznačně karvinský devatenáctiletý gólman Pastornický. Ve 3. minutě Čermák neprostřelil obránce a Skalákova dorážka mířila nad. V 6. minutě Fleišman z pětadvaceti metrů trefil Pastornického náruč. Ve 20. minutě Zahustel nastřelil břevno. Ve 23. minutě druhý karvinský roh kopal Eismann a míč vykopl z boleslavské branky Fleišman, další Eismannův přízemní centr před branku už přikryl brankář Diviš.
Ve 28. minutě Radův střelecký pokus z dálky snadno u levé tyče chytil Pastornický. Ve 32. minutě se do šance dostal Chramosta, jeho z úhlu tečovanou střelu ještě dorážel Čermák, ale Pastornického nepřekonal. Ve 40. minutě Radův trestný kop z pětadvaceti metrů proletěl pár centimetrů vedle pravé tyče do zámezí. O dvě minuty později Skalákovu technickou ránu k levé tyči vytlačil Pastornický na roh. Ten Boleslavští nevyužili, naopak Karvinští vyrazili do brejku, který v poslední možné chvíli zarazil Kysela, když povedeným skluzem ukopl míč Fialovi. V předposlední minutě poločasu Fleišmanův nadýchaný oblouček zleva usměrňoval hlavou Zahustel, ale Pastornický bravůrním zákrokem uhájil čisté konto. První poločas skončil bezgólovou remízou.

Druhý poločas byl herně podobný, jako první. Vítanou změnou byly góly v karvinské brance.
V 52. minutě na konci boleslavské kombinační akce byl Skalák, který přesnou křížnou ranou k levé tyči otevřel skóre - 1:0.
Karvinští odpověděli za dvě minuty povedeným atakem, kdy přetažený centr napálil bez přípravy Glaser, ale trefil spoluhráče Dudu, od něhož míč neškodně přeletěl branku. V 58. minutě Magera protlačil míč do šestnáctky Čermákovi, ale toho sudí zastavili kvůli ofsajdu.
V 59. minutě utekl soupeřově obraně Chramosta a podle Pastornického zamířil přesně k pravé tyči - 2:0.
V 63. svižný protiútok po nepovedeném karvinském rohu završil Chramosta přihrávkou na Fleišmana, který našel před brankou Čermáka a ten nejprve první ranou trefil pravou tyč a teprve dorážkou zvýšil boleslavské vedení na 3:0.

V 69. minutě Ščuk trestuhodně přišel o míč a Urgela individuální akci zakončil bombou z dvaceti metrů těsně vedle Divišovy branky. V 71. minutě Radův oblouček za soupeřovu obrannou linii Chramosta nestihl jen o pár centimetrů. V 76. minutě běžel Magera sám proti karvinské brance a nepovedlo se mu přelobovat Pastornického. V 80. minutě Chramosta neproměnil sólo, Pastornickým vyražený míč Čermák přihrál Magerovi a ten z deseti metrů branku přestřelil. V 87. minutě v ojedinělém karvinském útoku netrefil Panák z úhlu boleslavskou branku. Boleslavští dovedli zápas v poklidu k vítězství s čistým kontem.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Polom, Fleišman - Ščuk, Rada (74. Skácel) - Zahustel (46. Magera), Čermák, Skalák (66. Bořil) - Chramosta.

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Růžička, Dreksa, Tóth, Eismann - Sedlák - Sivrič (46. Urgela), Glaser (64. Vaněk), Budínský, Duda (79. Panák) - Fiala.

Góly: 52. Skalák, 59. Chramosta, 63. Čermák

Rozhodčí: Váňa - Blažej, Melichar

Diváků: 348

Fanshop banner