V Karviné výrazně vyhráli
Klub

V Karviné výrazně vyhráli

Redakce

Ve druhém kole semifinálové skupiny Memoriálu Vlastislava Marečka sedmnáctiletí boleslavští dorostenci jasně přehráli karvinského soupeře.

Do prvního poločasu vstoupili Boleslavští zdařile. V 8. minutě Drobný vyhrál hlavičkový souboj na polovině hřiště a poslal do samostatného úniku Hobíka, který úspěšně přeloboval karvinského brankáře - 0:1.
O pět minut později podnikli Karvinští rychlý protiútok po boleslavské ztrátě míče, naštěstí v poslední chvíli dobře zasáhl Václav Jon a akci přerušil.
V 17. minutě po kombinaci Mansfelda s Chládkem a krásné průnikové přihrávce postupoval sám na brankáře Vyhnánek, jenž šanci proměnil - 0:2.
Ve 22. minutě karvinský útok z levé strany zakončil jeden z útočníků nedůraznou hlavičkou, s níž si boleslavský brankář Zeman poradil. Ve 26. minutě po Chládkově přihrávce se Mansfeld ocitl v samostatném nájezdu, který karvinský gólman zlikvidoval.
Ve 30. minutě dlouhý karvinský nákop z poloviny hřiště propadl mezi boleslavskými stopery a brankář Zeman byl na následnou střelu krátký - 1:2.
Ve 35. minutě po boleslavském rohovém kopu se k odraženému míči dostal Komma a po kombinační spolupráci Václava Jona s Mansfeldem doklepával míč do prázdné branky Balog - 1:3.

Ve 37. minutě neproměnil Vyhnánek sólo proti karvinské brance.

Druhý poločas začali podobně jako první velmi zdařile boleslavští dorostenci a zvýšili své vedení.
Ve 42. minutě po centru Davida Nováka z levé strany se na přední tyči prosadil Fingerhut - 1:4.
Ve 49. minutě neuspěli Karvinští v nadějné příležitosti a po odraženém míči přestřelili boleslavskou branku. V 55. minutě pěknou individuální akci předvedl boleslavský Fingerhut, kterého soupeř zastavil pouze faulem, ale z následného trestného kopu zamířil Drobný těsně vedle karvinské branky. V 60. minutě Hajdovu střelu ze střední vzdálenosti karvinský obránce vychýlil půl metru nad břevno. V 69. minutě se do zajímavého úniku dostal David Novák, ale získal pro boleslavský tým pouze rohový kop, po kterém slabě hlavičkoval Najman.

Boleslavský trenér Jan Páník: „První poločas byl vyrovnaný herně i na počet šancí. My jsme tentokrát dokázali naše možnosti proměnit a to ještě další dva samostatné nájezdy nedali Mansfeld a Vyhnánek. Šance domácích nebyly sice tak vyložené, jako ty naše, ale určitě jsme mohli inkasovat více než jednu branku. Celkově naše hra působila kompaktně, a pokud byl míč na zemi, bylo k vidění několik velmi zdařilých akcí. Ve druhém poločase se míč objevoval častěji na našich kopačkách, ale přes důraznou obranu domácích jsme se prosazovali už obtížněji. Ubylo šancí na obou stranách a hra nebyla tak pohledná, jako v první půli. Měli jsme ještě několik možností navýšit vedení, ale většina střel končila mimo tři tyče."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Zeman - Body (41. Najman), Drobný (61. Koubek), Komma (71. Body), Václav Jon (61. Balog) - Chládek (61. Vyhnánek), Koubek (41. Hajdo) - Mansfeld (61. Hobík), Vyhnánek (41. Šimon), Balog (41. David Novák) - Hobík (41. Fingerhut).

Góly FK MB U17: 8. Hobík, 17. Vyhnánek, 35. Balog, 42. Fingerhut

Diváků: 50

Fanshop banner