Třetí podzimní prohru veze Boleslav z Plzně
Klub

Třetí podzimní prohru veze Boleslav z Plzně

Redakce

Před utkáním v ligovém pořadí třetí Boleslav zaostávala za druhou Plzní o dva body. Bilance předchozích dvaceti vzájemných duelů favorizovala Plzeň, která svoji roli potvrdila a uštědřila Boleslavi třetí podzimní prohru. Fandové zvolili nejlepšími hráči utkání plzeňského brankáře Matúše Kozáčika a boleslavského ofenzivního záložníka Jiřího Skaláka.

Z boleslavské sestavy vypadl záložník Rada kvůli trestu za čtyři žluté karty a těsně před utkání také útočník Baroš, jenž si při rozcvičení poranil lýtkový sval.
První poločas měla zprvu mírnou územní převahu Plzeň, ale největší šanci neproměnil boleslavský Chramosta. Plzeňští v úvodní dvacetiminutovce kopali tři rohy bez většího nebezpečí pro Šedovu branky. Boleslavský brankář se nejvíce zapotil v 19. minutě, kdy Limberského střelu srazili obránci ke Kovaříkovi a ten zamířil k pravé tyči, kam se Šeda vrhnul včas a míč vyrazil. Kolářovu dorážku sudí nepřipustili kvůli ofsajdu plzeňského kapitána. Potom byla Boleslav aktivnější a nebezpečnější.
Ve 25. minutě plzeňská defenzíva přežila se štěstím Bořilův drzý průnik a vzápětí i Čermákův atak završený nepřesnou střelbou. Ve 32. minutě první boleslavský roh rozehrál Skalák nakrátko Čermákovi a jeho přízemní centr proletěl ke vzdálenější tyči, kde Chramosta sám před brankou ze dvou kroků nepřekonal Kozáčika, jenž nedůrazné zakončení zázračně chytil. „Pořád nechápu, kde se tam vzal a proč jsem nedal gól," pravil Chramosta půl hodiny po zápase, tudíž devadesát minut od promarněné jasné gólové šance. Pět minut před přestávkou se po kostrbaté spolupráci se Skalákem probil Bořil až před soupeřovu branku, ale přes dva protihráče nevystřelil ani nepřihrál. Poločas tak skončil bezgólovou plichtou.

Druhý poločas začal dvěma plzeňskými rohy, Kovaříkovým nevyužitým trestňákem, který Šeda lapil, a gólem v boleslavské brance.
V 57. minutě po Kovaříkově centru z levé strany se u bližší tyče prosadil hlavou Ďuriš - 1:0. Útočník, který předchozí ligový ročník hostoval z Plzně v Boleslavi, tímto gólem rozhodl zápas a posunul se do čela pořadí ligových kanonýrů před boleslavského Mageru.
Od inkasovaného gólu byli Boleslavští iniciativnější a hned v 61. minutě měli na dosah vyrovnání, ale Ščuk po Skalákově centru nastřelil gólmana Kozáčika. V 70. minutě nebezpečný plzeňský atak zastavili společným úsilím Polom se Šedou až na malém vápně. Brankář Šeda si poradil s dalším soupeřovým brejkem, který se moc nepovedl Holendovi s Hořavou, a vyrazil i Petrželovu jedovatou střelu z úhlu.
Prohra v Plzni byla pro Boleslav teprve třetí v letošní podzimní sezóně, před tím prohrála pouze v Liberci a doma se Spartou, tudíž se všemi třemi českými účastníky Evropské ligy.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Kúdela, Polom, Bořil - Ščuk, Čermák - Zahustel (74. Skácel), Magera, Skalák - Chramosta (86. Fleišman).

Sestava FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Baránek, Limberský - Hrošovský, Hořava - Kopic (67. Petržela), Kolář (90. Procházka), Kovařík - Ďuriš (77. Holenda).

Gól: 57. Ďuriš

ŽK: Ščuk

Rozhodčí: Jílek - Mencl, Pospíšil

Diváků: 10257

Fanshop banner