Reprezentační góly stříleli boleslavští Zahustel a Novák
Klub

Reprezentační góly stříleli boleslavští Zahustel a Novák

Redakce

V listopadových reprezentačních termínech nastoupilo v českých národních dresech šest fotbalistů FK Mladá Boleslav. Dva z nich, dospělý Ondřej Zahustel a dorostenec Daniel Novák, proti silným zahraničním soupeřům skórovali.

Dospělé reprezentační áčko se zajištěnou účastí na Euro 2016 hrálo dvě přípravná utkání. V obou nastoupili dva boleslavští fotbalisté. V pátek 13. listopadu při vítězném duelu Česko - Srbsko 4:1 Jiřího Skaláka v 71. minutě vystřídal Ondřej Zahustel, který svoji reprezentační premiéru ozdobil v závěrečné minutě utkání parádním gólem po Plašilově centru. V úterý 17. listopadu do prohraného přátelského utkání Polsko - Česko 3:1 nastoupil Ondřej Zahustel v základní sestavě a po necelé hodině hry jej v 57. minutě vystřídal boleslavský parťák Jiří Skalák.

Juniorská reprezentace Česko U21 získala šest bodů ve dvou kvalifikačních zápasech na Euro 2017. Nejprve ve čtvrtek 12. listopadu přemohla do té doby neporaženou Belgii 1:0 a potom v pondělí 16. listopadu vyhrála v Moldavsku 3:1. Důležitými články týmu byli v obou zápasech boleslavští fotbalisté. Stoper Lukáš Vraštil odehrál kompletní porci 180 minut a ofenzivní záložník s kapitánskou páskou Aleš Čermák téměř také, pouze proti Belgii jej v taktickém střídání na poslední minutu nahradil Tetour. Také s přispěním boleslavské dvojice se Česko U21 posunulo do čela své kvalifikační skupiny.

Dorostenecká reprezentace Česko U19 prohrála dva přáteláky, když pokaždé inkasovala čtyři góly. Podlehla v italské Pistoia ve čtvrtek 12. listopadu Italům 1:4 a v Chomutově v pondělí 16. listopadu Nizozemcům 2:4. Boleslavský Tomáš Ladra hrál proti Italům celý druhý poločas a proti Nizozemcům naskočil do hry v 69. minutě na závěrečnou dvacetiminutovku.

Dorostenecká reprezentace Česko U18 vyhrála kvalitně obsazený mezinárodní turnaj v turecké Antalyi a na úspěchu se podílel boleslavský Daniel Novák. Čeští dorostenci postupně přehráli ve čtvrtek 12. listopadu Turky 1:0, v sobotu 14. listopadu Němce 3:2 a v pondělí 16. listopadu remizovali s Nizozemci 1:1. Boleslavský Daniel Novák v úvodním utkání proti Turkům přišel na hřiště v 62. minutě. Proti Němcům byl v základní sestavě, na začátku druhého poločasu dal gól a trenér Hoftych jej po dobrém výkonu vystřídal až v 80. minutě. Proti Nizozemcům šel do hry v 64. minutě.

Fanshop banner