Ze severu přivezli jen jeden bod za remízu
Klub

Ze severu přivezli jen jeden bod za remízu

Redakce

V šestnáctém kole celostátní dorostenecké ligy vybojovali boleslavští mladíci v Liberci za deště bod za remízu, kterou zachraňovali v poslední minutě.

V první polovině hry se hrálo většinou od vápna k vápnu s ojedinělými brankovými příležitostmi, ze kterých vyšly oba celky naprázdno. V 9. minutě Novotný získal na půlce míč a šel samostatně do liberecké šestnáctky, v zakončení byl však zblokován. Ve 13. minutě řešil nebezpečnou situaci boleslavský gólman Truksa, když vyrážel dva liberecké střelecké pokusy, až poté boleslavští beci dostali míč mimo svou šestnáctku. V 16. minutě zasahoval opět Truksa u pravé tyče. Ve 30. minutě promarnili Boleslavští velkou šanci. Koubský kolmou přihrávkou mezi liberecké beky našel Zabilanského, který se rázem ocitl proti soupeřovu gólmanovi Královi, ale ve snaze usměrnit míč k tyči, těsně minul branku. Ve 34. minutě zaútočil zleva liberecký Šulc a jeho centr prošel podél brankové čáry, naštěstí pro Boleslav u zadní tyče zabíhající Doležal dorážku nestihl. Ve 41. minutě po libereckém centru zleva Dudek bez přípravy přestřelil boleslavskou branku.

Úvod do druhé poloviny utkání patřil Boleslavským. V 51. minutě Machů v liberecké šestnáctce přihrál pod sebe zprava dobíhajícímu Zabilanskému, jeho střelecký pokus domácí gólman Král u přední tyče vychytal. V 56. minutě pronikl Novák zleva do liberecké šestnáctky, jeho přihrávka však proletěla podél brankové čáry, aniž by ji některý z boleslavských útočníků usměrnil do branky. V 58. minutě Truksa zlikvidoval nebezpečnou libereckou střelu.
V 60. minutě zaútočili Liberečtí po pravé straně a centr dorazil do branky u zadní tyče nepokrytý Doležal - 1:0.
V 62. minutě získal na půlce míč Novák, a když jej v úniku liberecký Dvořák zastavil faulem, mohl být rád, že mu rozhodčí ukázal jen žlutou kartou. V 73. minutě Boleslavští zahrávali dvakrát rohový kop, kterým se Liberečtí ubránili. V 81. minutě liberecký útok zleva završil Krejčíř střeleckým pokusem, který Boleslavští vytěsnili na tyč a do zámezí. Z následného rohového kopu hlavičkoval liberecký Novák nad boleslavskou branku.
V závěrečných minutách vsadili Boleslavští na ofenzívu a nakopávanými míči se tlačili do liberecké šestnáctky. V 88. minutě Zabilanského centr uvnitř soupeřovy šestnáctky Vejr sklepl dobíhajícímu Procházkovi, který však dorážku nestihl. Z následného libereckého brejku po křižném centru doleva osamocený Šulc vypálil těsně vedle boleslavské branky. Zkraje 90. minuty se k Zabilanského centru drali uvnitř liberecké šestnáctky Novák s Koškem, ale obránci je nesmlouvavě zblokovali. V té samé minutě další boleslavský atak již byl úspěšný.
V poslední minutě Koškův centr zleva si stáhl Vejr a druhým dotekem poslal míč podél gólmana Krále do liberecké branky - 1:1.
V nastavené druhé minutě ještě vnikl do liberecké šestnáctky Novák, ale v nadějné situaci prováhal vhodný okamžik ke střele. A tak soupeři brali po bodu za nerozhodný výsledek.

Boleslavský trenér Michal Kolčava moc spokojený nebyl: „Utkání se nám nepovedlo. Nenavázali jsme na úterní výkon proti Spartě. Domácí byli lepším týmem jak při práci s míčem, tak i v pohybu. Vyrovnávací gól jsme vstřelili v nastaveném čase. Bylo to vyústění naší snahy v závěrečných minutách změnit nepříznivý stav. To bylo jediné pozitivum z celého utkání. Z celkového pohledu musím tento týden hodnotit pozitivně. Je ovšem potřeba pracovat dále a připravit se dobře na závěr podzimní sezóny."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Zabilanský, Malý (63. Král), Klíma, Rudzan - Komárek, Koubský - Novotný (55. Novák), Machů (64. Vejr), Procházka - Dohnalík (78. Košek).

Sestava FC Slovan Liberec U19: Král - Šustek, Dvořák, Chlumecký, Heppner - Prokš, Krejčíř - Doležal (67. R. Novák), Cal Farias Bartolo Sebastian (86. Rumler), Šulc (90. Maňkoš) - Dudek.

Góly: 60. Doležal - 90. Vajgl

Rozhodčí: Hanousek - Blaschke, Kovářová

ŽK: Krejčíř, Dvořák, R. Novák - Koubský

Fanshop banner