Po hodině trápení skvělá kanonáda
Klub

Po hodině trápení skvělá kanonáda

Redakce

Soupeř z konce tabulky nečekaně boleslavský tým potrápil, když dal vedoucí gól a potom dlouho byl ve hře o body. Až v závěrečné dvacetiminutovce Boleslavští nastříleli pět gólů. Fanoušci zvolili hvězdami zápasu boleslavského Milana Baroše a jihlavského Patrika Demetera.

V předzápasových prognózách byla jasným favoritem Boleslav, neboť jako třetí tým v Synot lize získala o patnáct bodů více a nastřílela téměř třikrát více gólů než Jihlava na třetím místě od konce aktuální tabulky. Očekávání však naplnila až v závěru.

První poločas začali Boleslavští dobře a z prvního útoku měli i první gólovou příležitost. Zahustelův oblouček v jihlavské šestnáctce Magera sklepnul k Barošovi a ten z deseti metrů netrefil branku. V následujících minutách Boleslavští kontrolovali hru, ale k ohrožení soupeřovy branky se nedostávali tak snadno, jak si představovali. Ve 12. minutě Polom ztratil míč nedaleko vlastní šestnáctky a založil tak jihlavskou příležitost, naštěstí Šeda fantastickým zákrokem vytáhl Neradovu hlavičku od levé tyče do rohu.
Ve 27. minutě Demeter potrestal střelou z pěti metrů sérii nedůsledností boleslavské defenzívy - 0:1.
A mohlo být ještě hůře. Minutu po vedoucím gólu Kukol přihrál z pravé strany a Demeter z plného běhu trefil levou tyč boleslavské branky. První roh Boleslavští rozehrávali Skalákem až ve 37. minutě, ale neprosadili se. Ve 38. minutě po spolupráci se Zahustelem se řítil proti jihlavské brance Baroš, ale jejího strážce Hanuše neprostřelil.
Ve 40. minutě se Boleslavští konečně prosadili, když při opakovaném dobývání jihlavské branky se po Skalákově přihrávce trefil Rada a vyrovnal na 1:1.
Od srovnání skóre neuplynula ještě ani minuta a Skalák dostal míč podruhé do jihlavské branky, rozhodčí Královec však na pokyn asistenta Urbana gól neuznal kvůli ofsajdu. Poločas se dohrával v houstnoucí mlze a v jihlavské šestnáctce, neboť Skalák zahrával krátce po sobě dva rohové kopy, ovšem bez efektu. Přestávka se z původních patnácti minut protáhla na více než půlhodinu, v níž rozhodčí rozmýšleli, zda jsou regulérní podmínky pro pokračování ve hře. Protože mlha přeci jenom trochu opadla, utkání se dohrálo.

Druhý poločas dlouho vypadal na pokračování boleslavského střeleckého trápení, neboť Jihlavští stále pozorně bránili a čekali na brejky. První boleslavská akce po změně stran zaváněla gólem, když po Barošově přihrávce se v šanci ocitl Zahustel a jeho přízemní zakončení Hanuš nadvakrát zvládl. Pak následoval fáze, v níž diváci viděli více žlutých karet, než povedených herních akcí. V 60. minutě po Radově ztrátě míče Fulnek netrefil boleslavskou branku. O minutu později Skalákův trestňák Kúdela hlavou usměrňoval nepřesně. V 64. minutě Zahustelův přízemní centr nestihl v jihlavském brankovišti Skalák doklepnout do branky. Zbylých dvacet minut předvedli Boleslavští očekávanou kanonádu.
V 68. minutě po Kyselově centru zprav Zahustel napálil břevno a odražený míč hlavičkoval Ščuk k pravé tyči - 2:1.
V 71. minutě Bořil odcentroval zleva, Zahustel nastřelil bránícího hráče, ale Magera nekompromisně poslal míč do soupeřovy sítě - 3:1.
V 73. minutě Baroš vystartoval za parádní Skalákovou kolmicí a podél Hanuše s přehledem zamířil po zemi k levé tyči - 4:1.

V 79. minutě se Jihlavští dostali ke svému jedinému rohu ve druhém poločasu, který od bližší tyče odhlavičkoval Magera. V 81. minutě z Kyselova centru Zahustel bez přípravy nastřelil gólmana. V 84. minutě Rada přestřelil branku a o dvě minuty později po Skalákově trestném kopu Kúdela hlavičkoval vedle branky.
V poslední minutě se Boleslavští natlačili před jihlavskou branku, kterou marně ostřelovali, dokud se míč nedostal k Chramostovi a ten z necelých deseti metrů konečně rozvlnil síť za Hanušem - 5:1.
V jediné nastavené minutě Chramosta utekl jihlavské obraně a uvnitř soupeřovy šestnáctky nezištně přihrál Zahustelovi, který do odkryté branky snadno skóroval - 6:1.

Po šestém boleslavském gólu rozhodčí Královec utkání ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Kúdela, Polom, Bořil - Ščuk, Rada - Zahustel, Magera (81. Čermák), Skalák (89. Skácel) - Baroš (83. Chramosta).

Sestava FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Tlustý, Krejčí, Kukol (81. Přeučil) - Nerad (63. Jungr), Marek, Demeter, Fulnek, Šulek - Mešanovič (75. Dvořák).

Góly: 40. Rada, 68. Ščuk, 71. Magera, 73. Baroš, 90. Chramosta, 90. Zahustel - 27. Demeter

ŽK: Magera, Skalák, Rada - Nerad, Marek, Krejčí

Rozhodčí: Královec - Kotík, Urban

Diváků: 2685

Fanshop banner