I přes dobrý výkon prohráli
Klub

I přes dobrý výkon prohráli

Redakce

Boleslavští odehráli s plzeňským protivníkem přinejmenším vyrovnaný zápas, ale na body nedosáhli, když pět minut před koncem fatálně chybovali v defenzívě.

První poločas skončil nerozhodně. V 5. minutě průnik středem hřiště zakončil Provazník dobrou střelou, kterou plzeňský brankář vyrazil před sebe a Para dorážkou zamířil do levé tyče. V 9. minutě nebezpečnou Mrnkovu střelu plzeňský brankář opět vyrazil jen před sebe, ale tentokrát byli jeho spoluhráči v obraně pozorní a nikoho z boleslavských fotbalistů k dorážce nepustili. Plzeňští předvedli ve 14. minutě hezkou akci po pravé straně s přesným zakončením, které boleslavský brankář Barták zneškodnil. V 19. minutě po špatném odkopu Kučery gólové zakončení plzeňského týmu sám Kučera na brankové čáře ve skluzu vyrazil mimo tyče.
Ve 31. minutě plzeňský stoper získal na polovině hřiště míč, prošel s ním přes čtyři mladoboleslavské hráče a přesnou střelou k tyči otevřel skóre utkání - 0:1.
Ve 33. minutě po špatném plzeňském odkopu se dostal do zakončení Milner, který při svém prvním kontaktu s míčem po příchodu na hřiště střelou k tyči srovnal na 1:1.

Ve druhém poločase padl jenom jeden gól, bohužel do boleslavské branky. V 61. minutě po krásně sehraném signálu se do zakončení dostal boleslavský Pour a překonal již brankáře, ale na brankové čáře tečoval jeden z obránců míč a ten trefil ruku dobíhajícího Milnera. V 68. minutě Plzeňští zahrozili z pravé strany a následný nebezpečný centr proletěl neškodně přes celé boleslavské pokutové území. O minutu později se udála podobná situace na opačné straně hřiště, kde na dobrý centr z pravé strany nedosáhl boleslavský Provazník. V 73. minutě boleslavský rohový kop způsobil před plzeňskou brankou velký závar, ale gólem neskončil.
V 75. minutě po autovém vhazování a následném centru z pravé strany nechali mladoboleslavští obránci trestuhodně úplně volného jediného protihráče v pokutovém území a ten z druhého doteku vstřelil rozhodující branku - 1:2.
V poslední minutě po faulu na Poura získali Boleslavští výhodu trestného kopu z hranice pokutového území, ale Pourova střela neškodně lízla břevno plzeňské branky.
Boleslavský trenér Martin Mrvík: „Hrálo se dobré utkání, k jehož kvalitě přispěl i náš tým. Soupeř byl lepší v držení míče a nebezpečný na útočné polovině, když jeho hráči dokázali překonat s míčem větší počet protihráčů a tím si vytvářeli přečíslení ve hře. Nakonec rozhodla velká taktická chyba při soupeřově centru, kdy tři naši hráči nedokázali uhlídat jednoho protihráče a to byla velká škoda. Myslím, že jsme si bod zasloužili. Bohužel takový je někdy fotbal a k nám se teď dvakrát za sebou v závěru štěstí nepřiklonilo. Naopak musím i přes porážky vyzdvihnou herní výkony v poslední dvou zápasech s velmi kvalitními soupeři a věřím, že náš tým do druhé poloviny sezony půjde z velkým odhodláním a že se ještě několikrát v dobrém světle připomene."
Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták - Kučera (78. Mísař), Horák, Kuchař, Mrnka - Pour, Kalabis - Para, Provazník, Bičiště (35. Zmij, 65. Gombáš) - Vajgl (31. Milner).
Branka FK MB U16: 33. Milner
Rozhodčí: Machýček
Diváků: 40

Fanshop banner