Silného protivníka přemohli jedním gólem
Klub

Silného protivníka přemohli jedním gólem

Redakce

Boleslavští v prvním poločase trefili tyč a ve druhém rozvlnili protivníkovu síť. Plzeňští nezamířili přesně ani jednou a tak všechny tři body zůstaly v Mladé Boleslavi.

V úvodu prvního poločasu, konkrétně už ve 4. minutě, byli Boleslavští blízko vedoucímu gólu. Rychlou akci David Novák zakončil střelou těsně mimo soupeřovu branku. Ve 13. minutě plzeňská šance skončila střelou do boleslavských obránců. V 19. minutě rychlý plzeňský výpad po pravé straně s nebezpečným zakončením zlikvidoval pozorný brankář Mikulec. Ve 22. minutě Chládkův trestný kop nejprve neúspěšně hlavičkoval Koubek a následnou dorážku Fingerhuta zastavila tyč. Poločas tak skončil bez gólů.

Ve druhém poločase Boleslavští rozhodli utkání ve svůj prospěch.
V 60. minutě vyrazili dva boleslavští hráči do brejkové situace, v jejímž finále po přihrávce Davida Nováka do šestnáctky proniknuvšího Václava Jona soupeř zastavil faulem a nařízený pokutový kop proměnil Šimon - 1:0.
Závěrečnému plzeňskému náporu Boleslavští odolali a uhájili těsnou výhru. V 64. minutě po Mansfeldově faulu poslali Plzeňští trestný kop z nebezpečné vzdálenosti mimo Mikulcovu branku a v 71. minutě po centru z pravé strany plzeňský střelec opět mířil vedle.

Boleslavský trenér Jan Páník k výhře řekl: „Hosté byli častěji u míče, ale přes naši důslednou obranu se do vyložených šancí nedostávali. Ve druhém poločase byl obraz hry podobný. Snažili jsme se poctivě pracovat, vyplňovat nebezpečné prostory a čekat na šanci. Ta přišla v 60. minutě po úniku dvojice David Novák a Václav Jon, po jehož faulování nařízený pokutový kop proměnil Šimon. V posledních deseti minutách nás soupeř přitlačil a chtěl zápas srovnat. Nám se tak otevřely možnosti k brejkovým situacím, ze kterých jsme měli možnost pojistit jednobrankový náskok. Žádná branka však již nepadla a tak se nám nakonec podařilo velmi silného protivníka pokořit."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mikulec - Najman, Drobný, Koubek, Body (31. Václav Jon) - Chládek (76. Vojtěch Jon), Hajdo - Jakub Novák (51. Mansfeld), Šimon (71. Vyhnánek), David Novák - Fingerhut (56. Hobík).

Gól: 60. Šimon z pokutového kopu

Rozhodčí: Machýček - Chrastina, Kuba

Diváků: 50

Fanshop banner