Na jihu Čech dostali čtyři góly
Klub

Na jihu Čech dostali čtyři góly

Redakce

Nečekaně vysoko prohráli sedmnáctiletí dorostenci s českobudějovickými vrstevníky, kteří měli před tímto zápasem v tabulce o jeden bod méně, tudíž je v aktuálním pořadí přeskočili.

V úvodu zápasu měl dvě zajímavé možnosti boleslavský Hobík. Hlavně jeho druhá šance měla gólové parametry. Ve 2. minutě dostal míč na obranu, ale místo aby postupoval sám na brankáře, nepovedeně kličkoval do protihráče. O dvě minuty později trefil budějovického gólmana do hlavy, ale ani David Novák, který se dostal k dorážce, neuspěl, když i jeho zakončení strážce budějovické branky na poslední chvíli zlikvidoval. V 7. minutě Mikulec chytil první budějovickou šanci po zakončení uvnitř pokutového území.
V 10. minutě Bodyho nepřesnou přihrávku vystihl budějovický útočník, vyrazil do brejku a zbytečnou chybu Boleslavští zaplatili hodně laciným gólem - 1:0.
Ve 32. minutě v závěru budějovického brejku centrovaný míč z levé strany propadl až na vzdálenější tyč, kde zakončující hráč ve velké šanci přestřelil boleslavskou branku.
Ve 35. minutě boleslavský stoper Komma po zbytečném oplácení v souboji nabídl soupeři výhodu trestného kopu z hranice pokutového území a tečovaná střela do protipohybu Mikulce skončila pro Budějovice šťastně v síti - 2:0.

Ve druhém poločase měli Boleslavští míč častěji pod kontrolou, ale gólově se neprosadili, naopak soupeř ze dvou šancí dvakrát skóroval. Ve 44. minutě dobrou boleslavskou akci zakončil Hajdo střelou do středu branky, která gólmana nepřekvapila. Ve 47. minutě po levé straně unikl Fingerhut, přihrál na malé vápno Mansfeldovi, který však v tutové šanci netrefil dobře míč.
V 53. minutě Boleslavští při postupném útoku přišli o míč a soupeř protiútok do otevřené obrany završil zvýšením vedení na 3:0.
V 75. minutě budějovický hráč po průniku středem hřiště přesnou střelou k tyči uzavřel účet zápasu - 4:0.

Boleslavský trenér Jan Páník: „Důrazná a jednoduchá hra domácích nám dělala problémy celý zápas. Nedokázali jsme se pořádně dostat do hry, neudrželi míč, nevytvořili si nějaké další šance. Hra se odvíjela převážně mezi šestnáctkami a míč hodně létal vzduchem, takže jsme se málo dostávali k naší kombinační hře. Začátek druhého poločasu byl z naší strany dobrý. Prospěl nám příchod Fingerhuta a za deset minut jsme si vypracovali tři možnosti ke vstřelení branky. Žádnou jsme však nevyužili a naopak soupeř nás hned první střelou opět zchladil. Přestože byl během druhého poločasu míč převážně na našich kopačkách, žádnou z dalších možností jsme nevyužili. Naopak pět minut před koncem také druhá střela domácích ve druhém poločase skončila za zády našeho brankáře.

FK Mladá Boleslav U17: Mikulec - Najman, Drobný, Komma (56. Geissler), Body (71. Balog) - Koubek, Hajdo (61. Chládek) - Mansfeld (56. Jakub Novák), Šimon (61. Vyhnánek), David Novák - Hobík (41. Fingerhut).

Rozhodčí: Vrchota - Peterka, Macko

Diváků: 50

Fanshop banner