Prohráli gólem z poslední minuty
Klub

Prohráli gólem z poslední minuty

Redakce

Na hřišti favorizovaného protivníka boleslavští dorostenci dlouho sahali přinejmenším po jednom bodu za remízu. Tu ztratili v úplně poslední minutě.

V prvním poločase boleslavští dorostenci vedli, ale soupeř ještě do přestávky ztrátu z penalty srovnal. Ve 4. minutě po budějovickém centru z pravé strany jeden z útočníků hlavičkoval kousek nad boleslavskou branku. Boleslavští odpověděli v následující minutě, kdy po Provazníkově centru Vajgl rozvlnil pouze boční síť soupeřovy branky. V 16. minutě boleslavský tlak vyvrcholil Pourovou střelou z hranice pokutového území nad branku.
Ve 26. minutě se boleslavským dorostencům povedl nacvičený signál při trestném kopu a Pour s přispěním větru otevřel skóre utkání - 0:1.
Ve 28. minutě srážku boleslavského brankáře Bartáka s protihráčem vyhodnotil rozhodčí Vrchota jako důvod k odpískání penalty proti boleslavské brance, do které se musel místo zraněného Bartáka postavit náhradní gólman Hartych.
Ve 31. minutě budějovický střelec pokutový kop proměnil ve vyrovnání - 1:1.
Ve 34. minutě podobně jako o půl hodiny dříve po Provazníkově centru v šanci u bližší tyče budějovické branky neuspěl Vajgl. Ve 37. minutě po Pourově centru z levé strany se dostal k zakončení Kalabis, ale hlavičkoval vedle jihočeské branky.

Druhý poločas začal neuznaným boleslavským gólem, což výrazně ovlivnilo následující dění na hřišti. Ve 46. minutě boleslavská herní převaha vyústila po Parově centru z pravé strany a závaru před budějovickou brankou gólem. Rozhodčí ho neuznal na pokyn pomezního, který stál mnohem dále než hlavní, ale zřejmě z lepšího výhledu signalizoval hraní rukou útočícího hráče. Od tohoto momentu byli Budějovičtí lepší a přitlačili Boleslav před její pokutové území. Boleslavská defenzíva zlikvidovala několik opravdu nebezpečných rohových a trestných kopů a téměř až do konce utkání držela překvapivě remízový stav střetnutí s favorizovaným protivníkem.
V 79. minutě po Pourově nepovedeném odkopu a následném zbytečném Kuchařově faulu získali Budějovičtí výhodu trestného kopu z blízkosti boleslavské šestnáctky. Ve vítěznou budějovickou branku ho proměnil krásnou trefou za tyčku Šplíchala - 2:1.

Boleslavský trenér Martin Mrvík: „Utkání na těžké půdě v Českých Budějovicích jsme odehráli se ctí a spíše remízový duel rozhodl krásný trestný kop soupeře v poslední minutě. Padesát minut jsem byl s výkonem boleslavského týmu spokojený a myslím, že jsme byli lepší a nebezpečnější než Budějovice. Nezalekli jsme se favorita a pokud by hráči některé finální nahrávky řešili lépe, mohli jsme vést větším rozdílem. Domácí dostala do hry penalta a zlom přišel po naší neuznané brance. Od této chvilky byli domácí lepší a dostali nás pod tlak. Nakonec jsme nešťastným odkopem a zbytečným faulem nabídli domácím dobrou pozici pro zakončení, kterou využili. Celkově jsme zklamaní, jelikož jsme cítili, že jsme si mohli nějaký bod odvést. Na druhou stranu máme dobrý pocit z prvních padesáti minut, na kterých musíme stavět a dále poctivě pracovat v tréninkovém procesu."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták (31. Hartych) - Kučera, Horák, Kuchař, Mrnka - Pour, Kalabis (57. Majer) - Para, Provazník, Bičiště (57. Milner) - Vajgl (66. Gombáš)

Branka FK MB U16: Pour

Rozhodčí: Vrchota

Diváků: 80

Fanshop banner