Poslednímu Znojmu nasázeli pět gólů
Klub

Poslednímu Znojmu nasázeli pět gólů

Redakce

Juniorka po dvou remízách vyhrála mistrovské utkání a navíc soupeři, jenž uzavírá pořadí Juniorské ligy, nastřílela pět gólů, což se jí v letošní podzimní sezóně podařilo již podruhé, poprvé dala pětku Hradci v polovině srpna.

V prvním poločase se hrálo půl hodiny bez gólů. Na konci úvodní desetiminutovky Boleslavští nevyužili dva slepené rohy. Ve 12. minutě první znojemský roh odhlavičkoval Kateřiňák mimo boleslavskou šestnáctku, ale soupeř míč vrátil před Godulovu branku a přetažený centr si zpracoval Yilmaz, načež z rohu malého vápna trefil boční síť za pravou tyčí. Ve 14. minutě se Ladra prodral z pravé strany do znojemské šestnáctky a přízemní křižnou střelou překonal brankáře Konvalinu, jeden ze znojemských obránců však míč vykopl z brankové čáry na roh. Po jeho rozehrání se Kozmovi nepovedlo zakončení. V 19. minutě Kateřiňák z trestňáku překopl soupeřovu branku, o pět minut později Nezhyba ranou ze dvaceti metrů jen těsně minul boleslavskou branku. Ve 26. minutě Mendy vybojoval pro Boleslav roh a po jeho rozehrání Ladra z otočky krásně vypálil k levé tyči, ke které se vrhnul Konvalina a výtečným zákrokem vyrazil míč na roh. Ve 29. minutě si při dlouhém odkopu z boleslavské obrany Lacek zaběhl za soupeřovu defenzivní linii, přiťuknul Kocourkovi a tomu střelu obětavě bránící hráč zablokoval.
Ve 31. minutě Milla po spolupráci s Ladrou pronikl do znojemské šestnáctky, kde se nejprve střelecky neprosadil Albina, jehož zakončení brankář vyrazil a Milla teprve dorážkou z hranice brankoviště poslal Boleslav do vedení - 1:0.
Ve 38. minutě po parádním Ladrově centru z pravé strany hlavičkoval u bližší tyče Malpon těsně nad znojemské břevno.
Ve 39. minutě znojemští Kozynets a Serenkov rozehráli na půlící čáře rychle trestňák a kolmici za boleslavskou obranu dostihl Bogner, který úspěšně přeloboval vyběhnuvšího brankáře Godulu - 1:1.
Ve 41. minutě rychlý znojemský útok zakončil Alaca tvrdou ranou těsně nad boleslavskou branku. Ve 44. minutě Mendy poslal do brejku Kocourka, ale ten soupeřovu branku netrefil.

Druhý poločas začali Boleslavští aktivněji, než soupeř, avšak dlouho bez ohrožení znojemské branky.
V 53. minutě po hrubé chybě boleslavského stopera Poloma na půlící lajně vyrazil do ataku Bogner a střelou podél Goduly skóroval v tomto utkání již podruhé - 1:2.
V 56. minutě Malponův zdařilý centr nedokázali Kocourek s Lackem z malého vápna dorazit do branky. V 70. minutě znojemský Kubilay přes Kozmu tvrdě vystřelil a Godula měl spoustu práce, aby míč vytěsnil mimo branku. V 71. minutě při souboji o vysoký míč uvnitř znojemské šestnáctky rozhodčí Orel postřehl Konvalinův faul na Albinu a odpískal penaltu.
V 72. minutě Kateřiňák s přehledem proměnil pokutový kop ve vyrovnávací branku - 2:2.
V 76. minutě Kubilay vystřelil přes Poloma a brankář Godula měl opět plné rukavice práce. O minutu později Kubilay na půlící čáře obehrál Poloma, ale v závěru akce uvnitř boleslavské šestnáctky prováhal správnou chvíli ke střelbě, proto přihrál Dedičovi, jehož zakončení Godula srazil do rohu. Tomu se Boleslavští ubránili a v závěrečné čtvrthodince strhli vítězství na svoji stranu.
V 79. minutě se po Kocourkově centru z pravé strany sice neprosadil Houžvička, ale Mendy snadnou dorážkou ze dvou metrů důležitý vedoucí gól dal - 3:2.
V 82. minutě byli Znojemští blízko vyrovnání, když po trestném kopu z boku šestnáctky Dedič hlavičkoval těsně vedle boleslavské branky.
V 85. minutě prokázal ofenzivní důraz Houžvička, prodral se do soupeřovy šestnáctky, kde míč přistrčil Bojdovi, jenž obešel gólmana a zvýšil boleslavské vedení na 4:2.
V 86. minutě vletěl zleva do znojemské šestnáctky Bečirevič a podle vybíhajícího Konvaliny dal boleslavské výhře konečnou podobu 5:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Godula - Lacek, Polom, Kozma, Mendy - Kateřiňák - Ladra (62. Houžvička), Malpon, Milla, Albina (79. Bojda) - Kocourek (80. Bečirevič).

1.SC Znojmo U21: Konvalina - Sokol (86. Slavík), Pokorný, Kozynets, Hříbek - Alaca (82. Landšperský), Serenkov, Nehyba, Dúcký - Bogner (58. Dedič), Yilmaz.

Góly: 31. Milla, 72. Kateřiňák (z pokutového kopu), 79. Mendy, 85. Bojda, 86. Bečirevič - 39. a 53. Bogner.

ŽK: Polom, Kateřiňák, Kozma - Serenkov

Rozhodčí: Orel - Arnošt, Pilný

Diváků: 105

Fanshop banner