Magerova hlavička v poslední minutě byla vítězná
Klub

Magerova hlavička v poslední minutě byla vítězná

Redakce

Boleslavští po šesti letech konečně vyhráli na Andrově stadionu a vyšvihli se na druhou příčku pořadí Synot ligy. Fanoušci nejlepšími hráči utkání zvolili olomouckého stopera Uroš Radakoviče a boleslavského snajpra a kapitána mužstva Lukáš Mageru.

První poločas začali živěji Olomoučtí a již ve 2. minutě po Moulisově centru Navrátil ve velké šanci těsně minul pravý horní růžek boleslavské branky. Za necelých deset minut však Boleslavští hru vyrovnali. Ve 12. minutě ve svižné kombinační akci míč putoval od Ščuka přes Baroše a Zahustela ke Skalákovi, jehož střelu bránící hráč srazil do rohu. Po jeho rozehrání a Fleišmanově centru Ščukovo zakončení u levé tyče skončilo dalším boleslavským rohem, po jehož rozehrání rozhodčí odpískal Boleslavi útočný faul. Ve 20. minutě Šeda snadno zkrotil přízemní Moulisovu střelu. Ve 24. minutě po Fleišmanově přihrávce utekl Skalák podle levé postranní lajny a z jeho nadýchaného obloučku Magera hlavičkoval k pravé tyči, odkud míč vykopl Hubník.
Ve 29. minutě po Magerově kolmici Baroš vletěl do olomoucké šestnáctky, kde jej Hubník podrazil a rozhodčí Houdek odpískal penaltu a Hubníka vyloučil.
Ve 30. minutě Magera jistou a tvrdou ranou proměnil pokutový kop v boleslavské vedení - 0:1.
Dvě minuty po obdrženém gólu olomoucký Moulis ve velké šanci křížnou přízemní střelou těsně minul Šedovu branku. O chvíli později Olomoučtí získali svůj první roh, ale Šedu v boleslavské brance neohrozili. Ve 39. minutě po Radově přihrávce měl navýšení boleslavské vedení na kopačce Zahustel, ale soupeřovu branku překopl.

Ve druhém poločase tempo hry trochu uvadlo, jako kdyby se Boleslavští spokojili s těsným vedením a věřili si, že ho proti oslabenému soupeři bez námahy uhájí. Ve 49. minutě Radova bomba z dvaceti metrů jen těsně minula olomouckou branku. V 58. minutě si Vašíček za obrannou boleslavskou linií zpracoval míč a křížnou střelou těsně minul branku. Ale jinak Boleslavští většinou pozorně bránili a po odvrácení soupeřova ataku zdlouhavě kombinovali, ovšem bez koncovky. V 74. minutě čtvrtý olomoucký roh propadl k Radakovičovi a ten z malého vápna nastřelil pravou tyč boleslavské branky. Vzápětí na druhé straně pátý boleslavský roh hlavičkoval Magera do Buchtovy náruče.
V 81. minutě po Radově faulu nedaleko vlastní šestnáctky Halenár trestným kopem z dvaadvaceti metrů trefil levý horní růžek, kam se Šeda natahoval marně - 1:1.
Následná boleslavská snaha strhnout přeci jenom výhru na svoji stranu vypadala dlouho marně. Naplnila se až v poslední minutě normální hrací doby.
V 90. minutě Kúdela rozehrál do levé strany Čermákovi a jeho centr Magera hlavou usměrnil do olomoucké branky - 1:2.
Ve dvou přesčasových minutách si Boleslavští výhru a s ní tři body, které je posunuly na druhou ligovou příčky, v pohodě pohlídali.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Vraštil, Kúdela, Fleišman - Ščuk, Rada - Zahustel (77. Chramosta), Magera, Skalák - Baroš (66. Čermák).

Sestava SK Sigma Olomouc: Buchta - Hála, Hubník, Radakovič, Vepřek - Šindelář (46. Rajnoch) - Moulis (88. Falta), Houska, Navrátil, Petr - Vašíček (66. Halenár).

Góly: 81. Halenár - 30. a 90. Magera (první z pokutového kopu)

ŽK: Houska, Petr, Hála, Halenár - Magera, Rada

ČK: Hubník (ve 29. minutě)

Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Hrabovský

Diváků: 4161

Fanshop banner