Pro odvetu pohárového osmifinále získali těsný náskok
Klub

Pro odvetu pohárového osmifinále získali těsný náskok

Redakce

Boleslavští v úvodním duelu osmifinále MOL Cupu těsně přemohli nejlepší druholigovou obranu, přestože dvacet minut dohrávali v oslabení bez vyloučeného Malpona. Odveta se hraje v Mladé Boleslavi v úterý 24. listopadu od 16 hodin.

Pohárové střetnutí využil boleslavský kouč Karel Jarolím k nasazení hráčů, kteří z různých důvodů měli v podzimní sezóně dosud menší herní vytížení. Ani Karviná nenastoupila v plné síle. Na hře se to projevilo tím, že Karvinští začali s velkým respektem a Boleslavští hráli váhavě a nepřesně.
V prvním poločase se v první šanci ocitl nečekaně boleslavský Fleišman a v 7. minutě z šestnácti metrů těsně minul soupeřovu branku. Karvinští v následující minutě odpověděli útokem, v jehož finále Sedlák vysunul Fialu, ale boleslavský stoper Kúdela včas zasáhl. V 11. minutě Polom lajdácky přihrál soupeři a jeho pochybení napravili Křapka s Kúdelou. Ve 20. minutě Skácelův trestný kop usměrnil Fleišman hlavou nepřesně.
Ve 27. minutě kopali Karvinští již třetí roh a hlavičkující Tóth těsně minul horní růžek boleslavské branky. O tři minuty později získali výhodu svého prvního rohu Boleslavští, rozehrál ho Skácel, lehce hlavou líznul Fleišman a tvrdou ranou z patnácti metrů těsně nad břevno završil Klobása. Ve 31. minutě za Čermákovou kolmicí do karvinského vápna vystartoval Skácel, ale brankář Pastornický mu včas padl pod nohy a šanci zmařil.
V předposlední minutě poločasu Klobása přesně načasovanou přihrávkou poslal do šance Chramostu, který si ostříleným způsobem připravil palebnou pozici a z deseti metrů zamířil přesně k levé tyči - 0:1.

Ve druhém poločasu se Karvinští zbavili respektu a vypracovali si několik šancí k vyrovnání, ale ani jednou neuspěli. Boleslavští postupně nabývali kombinační jistoty, ale závěrečných dvacet minut, které dohrávali v oslabení, museli vsadit na bojovnost. V 50. minutě po spolupráci Čermáka s Bořilem se v nadějné střelecké pozici ocitl Chramosta, ale branku těsně minul. O chvíli později Skácel promarnil výhodu trestného kopu, který poslal přesně do Pastornického náruče.V 68. minutě Budínského trestný kop Diviš s jistotou zlikvidoval.
V 69. minutě na půlící čáře Malpon v souboji se Šislerem, boleslavským hráčem momentálně hostujícím v karvinském klubu, zahrál nebezpečně vysokou nohou a rozhodčí Marek jej potrestal žlutou kartou. Protože byla již druhá v tomto utkání, odešel Malpon předčasně do sprchy a Boleslav dohrávala proti Karviné v deseti hráčích.
V 73. minutě Puchelův roh od boleslavské branky odhlavičkoval Fleišman, ale k míči se dostal Šisler a ze dvaceti metrů tvrdě vystřelil, naštěstí trefil obětavě bránícího Radu. V 76. minutě Karvinští odolali nejprve Radově trestňáku a vzápětí i Radově rohu. V 78. minutě byli Karvinští nejblíže vyrovnání. Puchelovu střelu boleslavští obránci zblokovali, ale k míči se za obrannou linií dostal Budínský, jehož přízemní zakončení z deseti metrů Diviš famózním zákrokem vyrazil na roh. Tomu se boleslavská defenzíva s přehledem ubránila. V 85. minutě Puchelův přetažený centr hlavičkoval Fiala mimo levý horní růžek Divišovy branky. V poslední minutě střílel Chramosta do středu karvinské branky, kde byl připravený brankář Pastornický.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Křapka (58. Rada), Kúdela, Polom - Bořil, Malpon, Čermák, Skácel (69. Zahustel), Fleišman - Chramosta, Klobása (71. Ščuk).

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Zelený, Tóth, Jovanovič, Růžička - Sedlák (66. Budínský) - Fiala, Moravec, Vaněk, Glaser (66. Šisler), Puchel - Moravec (79. Kurušta).

Gól: 44. Chramosta

ŽK: Malpon

ČK: Malpon (v 69. minutě)

Rozhodčí: Marek - Hájek, Caletka

Diváků: 1522

Fanshop banner