Nejlepší prvoligový útok proti nejlepší druholigové obraně
Klub

Nejlepší prvoligový útok proti nejlepší druholigové obraně

Redakce

V úvodním ze dvou duelů osmifinálového souboje MOL Cupu MFK OKD Karviná - FK Mladá Boleslav, které se hraje v úterý 27. října od 14,30 hodin, šestý tým Fotbalové národní ligy vyzve třetího ze Synot ligy.

Boleslavští s devětadvaceti nastřílenými góly mají statisticky nejlepší ofenzívu v Synot lize, ovšem Karvinští s pěti inkasovanými góly v jedenácti mistrácích podzimní sezóny se pyšní bezkonkurenční defenzívou ve Fotbalové národní lize. Což bude bezpochyby zajímavá konfrontace. Boleslavští k pohárovému osmifinále přistupují s odpovídající vážností, což dokládá i jejich předzápasový program. Do slezské části České republiky odcestovali již v pondělí s využitím expresního vlaku Pendolino.

Boleslav aktuálně drží neporazitelnost v osmi soutěžních utkáních v řadě, když lize porazila doma Zlín 5:2, Teplice 4:3, Příbram 4:0, Slovácko 4:1, vyhrála v Jablonci 2:1, remizovala v Praze na Slavii 1:1 a na Dukle také 1:1, navíc vyhrála pohárový duel v divizních Klatovech 5:0. Od srpnové prohry s lídrem Synot ligy pražskou Spartou deset týdnů neprohrála.

Karviná v této podzimní sezóně Fotbalové národní ligy pětkrát vyhrála (doma nad Vyšehradem 4:0, ve Frýdku Místku 2:0, doma s Opavou 3:0, Českými Budějovicemi 5:0, Třincem 1:0), čtyřikrát remizovala (doma s Varnsdorfem 0:0, ve Znojmě 1:1, ve Vlašimi 0:0, v Sokolově 1:1) a dvakrát prohrála (v Olomouci s rezervou Sigmy 1:2 a doma s Hradcem Králové 0:1), což ji při zisku devatenácti bodů a souhrnném skóre 18:5 řadí na šestou příčku s odstupem pouhých čtyř bodů od postupové pozice mezi českou fotbalovou elitu.

Cesta Karviné v aktuálním ročníku českého poháru MOL Cup:

1. kolo: SK Hranice - MFK OKD Karviná 1:5 (Kuchař - Budínský 2, Sedlák, Dreksa, Juřena)
2. kolo: MFK Vítkovice - MFK OKD Karviná 2:2 na penalty 3:5 (Kovařík, Taraba - Moravec, Budínský; v penaltovém rozstřelu všichni karvinští střelci Moravec, Puchel, Urgela, Fiala a Budínský proměnili, naopak vítkovickému Kornetovi střelu lapil gólman Pastornický)
3. kolo: TJ Jiskra Rýmařov - MFK OKD Karviná 0:3 (Urgela 2, Glaser)

První zápasy osmifinále MOL Cupu:

Sobota 10. října: FC Vysočina Jihlava - SK Sigma Olomouc 0:1
Úterý 20. října: MFK Frýdek Místek - FK Jablonec 0:2
Úterý 20. října: FK Ústí nad Labem - FK Dukla Praha 0:3
Úterý 27. října od 14,30 hodin: MFK OKD Karviná - FK Mladá Boleslav
Úterý 27. října od 17 hodin: FC Hradec Králové - 1. FK Příbram
Sobota 14. listopadu od 16 hodin: FC Slovan Liberec - FC Fastav Zlín
Neděle 15. listopadu od 14 hodin: FC Viktoria Plzeň - FC Zbrojovka Brno
Úterý 17. listopadu od 13,30 hodin: FK Pardubice - AC Sparta Praha

Fanshop banner