Z Plzně přivezli bod
Klub

Z Plzně přivezli bod

Redakce

Přestože v tabulce Juniorské ligy jsou Boleslav s Plzní téměř sousedi, zaostává Boleslav za Plzní pět bodů, což platí i po vzájemném souboji, ve kterém boleslavští junioři dvakrát dotahovali soupeřův náskok.

V úvodu prvního poločasu si boleslavský brankář Godula připsal tři úspěšné zákroky, ale čisté konto udržel pouze deset minut.
V 11. minutě chybu boleslavské defenzívy využil Boček kolmou přihrávkou na Kyndla, jenž obešel vybíhajícího Godulu a přihrál Doležalovi, který z deseti metrů poslal Plzeň do vedení - 1:0.
Boleslavští záhy odpověděli trestným kopem Mendyho, který však soupeřovu branku přestřelil. V 17. minutě Ladrův střelecký pokus z patnácti metrů plzeňský gólman Juraši chytil. Ve 21. minutě Vůchův centr z malého vápna dorážel Boček, ale Godula vynikajícím zákrokem zabránil téměř jistému gólu. O pět minut později Godula nepustil Vůchovu přihrávku ke Kyndlovi. Ve 28. minutě Kateřiňák netrefil plzeňskou branku z trestného kopu.
Ve 32. minutě Boleslavští zaútočili z pravé strany a Lacek svůj únik zakončil úspěšnou střelou podle brankáře Jurašiho - 1:1.
Ve 36. minutě boleslavští obránci zablokovali nebezpečnou střelu Vůcha. V závěru poločasu získali Boleslavští výhodu trestného kopu z místa zkráceného rohu, ale Kateřiňákem centrovaný míč z nadějné pozice do plzeňské branky nedostal Kocourek, ani nikdo další v boleslavském dresu při nastalé nepřehledné situaci.

Ve druhém poločase vydržel nerozhodný stav deset minut. V 52. minutě Piroch hlavičkoval mimo Godulovu branku a o dvě minuty později Lukeš odvrátil Provodův centr na roh.
V 56. minutě utekl po pravé straně Vůch a jeho přihrávku Kyndl z malého vápna doklepl do boleslavské branky - 2:1.
Boleslavští zvýšili ofenzivní aktivitu, ale téměř půl hodiny bez žádaného efektu. V 65. minutě Kocourek pálil do Jurašiho náruče, o dvě minuty později Kateřiňák soupeřovu branku minul. V 69. minutě měl Juraši plno práce s likvidací Kocourkova centru. V 74. minutě po Kozmově ztrátě míče plzeňský protiútok vyústil v Provodovu šanci, kterou Godula zlikvidoval za cenu rohu.
V 81. minutě ve finále povedené boleslavské kombinační akce Kozma střelou bez přípravy vyrovnal na 2:2.
Vzápětí sudí Váňa neuznal plzeňský gól pro předchozí Doležalův útočný faul, v 83. minutě Vůch trestným kopem minul boleslavskou branku a v 85. minutě po Provodově centru Sedláček hlavičkoval nepřesně. Po plzeňských šancích měli ke vstřelení vítězného gólu příležitost Boleslavští, ale Kateřiňákův trestný kop v nastavené minutě brankář Juraši vyboxoval do bezpečí.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Godula - Glöckner, Lukeš, Kozma, Mendy (46. Houžvička) - Kateřiňák - Kocourek (84. Bečirevič), Milla (70. Bojda), Albina, Lacek (70. Kořínek) - Ladra.

Sestava FC Viktoria Plzeň U21: Juraši - Kule, Doležal, Piroch, Provod, Mlynařík (70. Brožík), Boček, Kyndl (78. Sedláček), Čihák, Glazer (44. Petr), Vůch.

Góly: 11. Doležal, 56. Kyndl - 32. Lacek, 81. Kozma

ŽK: Boček, Doležal - Albina, Bojda

Rozhodčí: Váňa - Kožár, Vitner

Fanshop banner