Tři body potvrdili druhým gólem až v předposlední minutě
Klub

Tři body potvrdili druhým gólem až v předposlední minutě

Redakce

Přestože boleslavští dorostenci nehráli fotbal zcela podle trenérových představ, dali dva potřebné góly a získali tři body.

V prvním poločase si první nebezpečnou situaci vypracovali Pardubičtí. V 9. minutě zaútočili po pravé straně a po zpětné přihrávce soupeřovu střelu boleslavští obránci včas zablokovali. Ve 12. minutě boleslavský roh zahrál Pour, ale nikdo z jeho spoluhráčů neprotlačil na přední tyči míč do pardubické branky.
Ve 22. minutě Parův centr z pravé strany Vajgl bez přípravy dloubl za pardubického brankáře a otevřel tak skóre utkání - 1:0.
Ve 35. minutě hezkou boleslavskou akci z pravé strany zakončil Kučera ze slibné pozice vedle branky.

Ve druhém poločase byl výsledek na vážkách až téměř do konce, než Boleslavští v předposlední minutě potvrdili svoji výhru druhým gólem. Ve 46. minutě Provazník po individuální akci trefil pravou tyč pardubické branky. V 66. minutě si boleslavský brankář Barták poradil s pardubickým trestňákem ze slibné pozice.
V 79. minutě se v individuální akci Provazník prodral přes pardubické obránce a vstřelil rozhodující druhou branku utkání - 2:0.

Boleslavský trenér Martin Mrvík byl i přes vítězství kritický k výkonu svých svěřenců: „Tentokrát beru pouze výsledek. Jinak se nám utkání vůbec herně nepovedlo. Soupeř byl lepším týmem, vyhrával většinu odražených míčů a byl častěji ve hře. K jeho hráčům jsme přistupovali pozdě a až velmi často faulovali. I přesto jsme mu dovolili pouze jednu velkou šanci. My jsme si i při horším výkonu směrem dopředu vytvořili čtyři velké šance a dvě z nich proměnili. Jsem rád, že i nepovedené utkání dotáhnul tým do vítězného konce."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták - Kučera (61. Zmij), Horák (79. Le Chí), Kuchař, Mrnka - Pour, Gombáš (55. Čech) - Para (79. Mísař), Provazník, Milner (41. Majer) - Vajgl (71. Kalabis).

Branky: 22. Vajgl, 79. Provazník

Rozhodčí: Štefan

Diváků: 50

Fanshop banner