Trenér Jarolím měl radost z výhry i z předvedené hry
Klub

Trenér Jarolím měl radost z výhry i z předvedené hry

Redakce

Boleslavský trenér Karel Jarolím byl spokojený z výkonu celého mužstva i z Barošova střeleckého představení. Zklamaný slovácký trenér Svatopluk Habanec označil Boleslav za mimořádně kvalitní tým.

Trenér FK Mladá Boleslav Karel Jarolím k vítězství řekl: „Vstoupili jsme dobře do zápasu, dostali se do dvougólového vedení a prosadil se střelecky Milan Baroš hrající poprvé od začátku. Lepší vstup do ligového zápasu jsme si nemohli přát. Potom jsme bohužel měli pasáž, kdy jsme pustili Slovácko do hry a koledovali si o gól, který nám Došek nakonec dal. Trošku jsme si to zdramatizovali." Jarolím zářil spokojeností nad stylem, jakým se jeho svěřenci vypořádali se soupeřem. „Slovácko se snaží o kombinační fotbal, jeho hra je sympatická, nebojí se hrát dopředu, a při tom se dá využít okýnek, co mají vzadu. Po přestávce se nám to povedlo a o výsledku rozhodli dvěma góly," dodal Karel Jarolím a prozradil, že o nasazení Milana Baroše do základní sestavy uvažoval hned po předchozí ligové remíze na pražské Dukle, kde byl s ofenzívou mužstva nespokojený. „Naznačil jsem mu, že zvažuji jeho nasazení od začátku proti Slovácku a slovo jsem dodržel. Radost z toho, že mu vstup do utkání vyšel parádně se dvěma góly, máme všichni v kabině."

Slovácký trenér Svatopluk Habanec označil utkání za kvalitní, ale byl zklamaný ze způsobu, jakým jeho mužstvo začalo: „Měli jsme velice špatný vstup do utkání, když jsme dostali dvě branky, obával jsem se, že budeme hlavami dolů a dostaneme další rychlé góly." Odmítl však představu, že by jeho svěřenci měli přehnaný respekt z ofenzivní pověsti boleslavského týmu a nasazení Baroše od první minuty. „Více než přehnaný respekt, to byly naše chyby, které pomohly soupeři ke gólům. Boleslav udělala dvě změny oproti předchozímu zápasu a Baroš prokázal svoji kvalitu a nadrženost po zápasovém půstu, což jsme bohužel nezachytili," poznamenal Svatopluk Habanec a dodal s jakousi douškou polehčujících okolností: „Ale Boleslav má osobnost na každém postu sestavy."
Slovácký trenér však dokázal i na vysoké prohře najít pozitiva: „Po špatném začátku jsme navázali na naši zamýšlenou strategii, dali kontaktní branku a při Sadílkově šanci byli i blízko vyrovnání. Když jsme chybovali v naší útočné fázi a soupeřův brejk skončil třetím gólem, bylo po utkání. Výše prohry mě mrzí, ale je potřeba si z ní vzít co nejvíce zkušeností pro další zápasy. V Boleslavi je hráčská kvalita obrovská."

Fanshop banner