Potěšili parádní hrou a čtyřmi góly
Klub

Potěšili parádní hrou a čtyřmi góly

Redakce

Boleslavští fotbalisté předváděli kvalitní a oku lahodící fotbal. Soupeři, který se marně snažil držet krok, nastříleli čtyři góly, když dvakrát tolik dalších šancí neproměnili. Fanoušci nejlepšími hráči zvolili boleslavského střelce Milana Baroše a autora jediného slováckého gólu Libora Doška.

Začátek byl podle přání všech přítomných fanoušků a hlavně Milana Baroše, který nastoupil poprvé od svého příchodu do FK Mladá Boleslav v základní sestavě do ligového utkání a dvakrát gólově vyšperkoval boleslavské akce.
V 5. minutě Zahustel vyhrál důležitý souboj a Magera cizelérskou kolmicí do slovácké šestnáctky poslal do šance Baroše, jenž podle vybíhajícího brankáře Heči zamířil přesně k tyči - 1:0.
Boleslavští pokračovali s chutí v útočení, a i když akci z levé strany završil Baroš nepřesným zakončením, nadšení diváci tleskali.
V 11. minutě Bořil poslal po levé straně Skaláka, ten se kličkou zbavil obránce a přihrál Barošovi, jenž čistým nártem z dvaceti metrů zamířil přesně k pravé tyči, kam se brankář Heča vrhnul pozdě - 2:0.
O minutu později po další spolupráci se Skalákem byl Baroš blízko hattricku. V 17. minutě Zahustel zpětnou přihrávkou od koncové lajny nabil Magerovi, ale ten nedůraznou placírkou trefil brankáře. Slovácko poprvé vážně zahrozilo ve 21. minutě, kdy Civičův centr proletěl bez úhony boleslavským brankovištěm, kam Došek přiběhl pozdě. Za dvě minuty už byl na správném místě ve správný čas.
Ve 23. minutě Civičův centr z levého křídla Došek hlavou usměrnil do boleslavské branky - 2:1.
Ve 27. minutě Civič opět unikl boleslavské obraně a Slovácko bylo blízko vyrovnání, kdyby některý z jeho hráčů dokázal míč doklepnout za Šedova záda. Naštěstí se tak nestalo a Boleslav zase rozjela svůj kombinační kolotoč. Ve 29. minutě Zahustelův centr usměrnil Skalák do pravé tyče slovácké branky. O dvě minuty později diváci tleskali kombinačnímu útoku, přestože ho Rada završil střelou nad soupeřovu branku. Ve 34. minutě po Skalákově centru Magera hlavičkoval do Heči. Ve 38. minutě Vraštilův pas Magera hlavičkoval přesně na nohu Barošovi, jehož zakončení Boleslavi vyneslo pouze roh. Tři minuty před přestávkou Skalákovu bombu z pětadvaceti metrů vyrazil Heča od pravé tyče jen s velkými obtížemi. Před tím si Šeda poradil s Doškem ve výškovém souboji a těsně před poločasem lapil Civičovu ránu z dálky.

Ve druhém poločase pokračovala Boleslav v pohledné kombinační hře a předpokládaný tříbodový zisk pojistila dvěma góly. Skalákův trestný kop usměrnil tísněný Baroš do Hečovy náruče. O chvíli později další Skalákův trestňák Heča vyboxoval mimo šestnáctku a Rada z dvaceti metrů přestřelil slováckou branku. V 52. minutě sice Kúdela odhlavičkoval soupeřův pas, ale Rada špatným zpracováním míče nabídl Slovácku střeleckou šanci, kterou výtečným zákrokem zlikvidoval pozorný Šeda. O pět minut později Bořil zastavil Civiče jen za cenu rohu a po jeho rozehrání proletěl míč nebezpečně blízko boleslavské branky. V 59. minutě boleslavské obléhání soupeřovy branky vyvrcholil neproměněnou Zahustelovou šancí.
V 65. minutě Kyselův centr z pravé strany k Magerovi nedoletěl, ale od hlavičkujícího obránce se míč dostal ke Skalákovi, který si našel místo pro zakončení a střela z jeho kopačky lehce tečovaná bránícím hráčem zapadla k levé tyči slovácké branky - 3:1.
V 68. minutě Skalák chytře rozehrál trestňák, zaběhl si po pravé straně téměř sž k rohovému praporku, kam od Rady dostal míč, s nímž elegantně obešel protihráče a po zemi prudce odcentroval před branku, kterou Magera z pár metrů přestřelil. V 74. minutě po spolupráci s Doškem vystřelil nebezpečně Sadílek, ale Šeda přízemní ránu chytil. Z protiútoku Boleslavští získali pouze další roh.
V 82. minutě Skalák rozehrál boleslavský roh a Zahustel hlavou od bližší tyče přes celou branku nádherně skóroval - 4:1.
V 85. minutě si Kysela narazil se Zahustelem a odcentroval před branku na Čermáka, jehož nebezpečnou hlavičku Heča zázračně vytlačil nad břevno. V závěrečných minutách Boleslavští atakovali soupeřovu branku ze dvou slepených rohů a také střelou Klobásy ze dvaceti metrů.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Vraštil, Kúdela, Bořil - Ščuk, Rada - Zahustel, Magera, Skalák (88. Klobása) - Baroš (78. Čermák).

Sestava 1. FC Slovácko: Heča - Chvátal, Hofmann, Břečka, Reinberk - Diviš, Sadílek (89. Kovář), Šumulikoski, Havlík (71. Daníček), Civič (80. Hlúpik) - Došek.

Góly: 5. a 11. Baroš, 65. Skalák, 82. Zahustel - 23. Došek

ŽK: Bořil - Šumulikoski, Civič, Reinberk

Rozhodčí: Lerch - Mencl, Vlasjuk

Diváků: 3107

Fanshop banner