Žižkov v přípravě přemohli až po přestávce
Klub

Žižkov v přípravě přemohli až po přestávce

Redakce

V přípravném utkání boleslavští sedmnáctiletí dorostenci sice vyhráli zpřesněním střelby ve druhém poločase, ale soupeře pouštěli do šancí zbytečnými chybami.

První poločas začali Boleslavští nesoustředěně a nabídli soupeři šance. Dvakrát boleslavský tým podržel svými zákroky brankář Zeman. Teprve v 11. minutě nebezpečně zaútočili Boleslavští, ale Balog přihrál nepřesně. V příští minutě se po spolupráci s Jakubem Novákem ocitl v šanci Vyhnánek a ve snaze přelobovat brankáře přestřelil branku.
V 15. minutě Boleslavští zdařile rozehráli rohový kop, Václav Jon našel na zadní tyči Jakuba Nováka, který hlavou otevřel skóre zápasu - 1:0.
V 16. minutě Vyhnánek obral žižkovského stopera o míč, ale sám proti brankáři svoji druhou velkou šanci v zápase opět nedal.
V 17. minutě boleslavskou zbytečnou ztrátu míče ve středu hřiště Žižkovští potrestali, když jejich hráč krásnou střelou srovnal na 1:1.
Ve 28. minutě žižkovskou brejkovou situaci zneškodnil brankář Zeman. Ve 32. minutě boleslavský brejk vyvrcholil Vyhnánkovou přihrávkou Balogovi, který vystřelil mimo soupeřovu branku.

Do druhého poločasu Boleslavští vstoupili povedeně a rychlými góly získali rozhodující náskok.
Ve 42. minutě Hajdo našel přesným míčem za soupeřovou obranou Mansfelda, který obešel i brankáře a skóroval do prázdné branky - 2:1.
Ve 45. minutě autové vhazování sklepl Hobík do běhu Šimonovi a ten střelou na zadní tyč navýšil boleslavské vedení - 3:1.
V 51. minutě David Novák přesně přihrál Šimonovi, který z deseti metrů přestřelil žižkovskou branku.
V 60. minutě se po Šimonově přihrávce dostal do šance David Novák a proměnil ji - 4:1.
V 62. minutě Hajdo v pozici boleslavského stopera chyboval v rozehrávce a Žižkovští snadno snížili na 4:2.
V 71. minutě po Koubkově centru Body netrefil žižkovskou branku.
V 73. minutě po Bodyho centru hlavou skóroval Koubek - 5:2.
V 75. minutě Geissler založil boleslavský útok, v jehož finále se střelecky prosadil Šimon - 6:2.

Boleslavský trenér Jan Páník: „Hned v úvodu utkání nás dvakrát podržel Zeman, když se hosté dostali do šancí po našich ztrátách ve středu pole. Pak jsme měli míč více na kopačkách a snažili se kombinací otevřít pozornou obranu hostů. Podařilo se nám to v patnácté minutě, po rohovém kopu se hlavou prosadil Jakub Novák. Záhy však přišlo srovnání. Poněkolikáté přišla ztráta míče ve středu hřiště a rychlá akce soupeře skončila za zády našeho brankáře. Opět jsme převzali iniciativu a více útočili. Do konce poločasu však svoje šance nevyužil Vyhnánek ani Balog a tak po polovině zápasu byl stav remízový. Na začátku druhé půle se po pěkných akcích prosadili Mansfeld a Šimon. Kontrolovali jsme hru a podnikali nebezpečné akce. Naše vedení pak navýšil David Novák. Hosté sice snížili po velké hrubce Hajda, ale v závěru jsme ještě přidali další dvě branky. Soupeř byl nepříjemný, důrazný a některé osobní souboje nás hodně bolely. Dokázali jsme se s tím vyrovnat a díky dobré kombinaci mohli přidat i další branky.

FK Mladá Boleslav U17: Zeman (41. Mikulec) - Najman (41. Mansfeld), Vojtěch Jon (61. Balog), Komma (41. Koubek), Václav Jon (41. Body) - Chládek (41. Geissler), Hajdo - Jakub Novák (61. Václav Jon), Vyhnánek (41. Šimon), Balog (41. David Novák) - Fingerhut (41. Hobík).

Góly FK MB U17: 45. a 75. Šimon, 15. Jakub Novák, 42. Mansfeld, 60. David Novák, 73. Koubek.

Rozhodčí: Nejedlo

Diváků: 30

Fanshop banner