Nadějné vedení ztratili, i když hráli přesilovku
Klub

Nadějné vedení ztratili, i když hráli přesilovku

Redakce

Ve dvanáctém utkání podzimní mistrovské sezóny boleslavští junioři teprve podruhé remizovali, poprvé na domácím hřišti, když sice otočili nepříznivý vývoj, ale po vyloučení libereckého obránce nevyužili dvacetiminutovou přesilovku.

První poločas boleslavským fotbalistům nevyšel podle představ, neboť nečekaně brzo inkasovali gól a z připravených gólových příležitostí žádnou do přestávky nevyužili.
V 6. minutě Liberečtí zaútočili a zacentrovali z levé strany, Lukešovi se nepodařilo odvrátit nebezpečí od boleslavské branky a Machuča nekompromisní ranou pod břevno skóroval - 0:1.
Boleslavští si sice vynutili herní převahu a v závěru poločasu soupeře zatlačili k jeho brance, ale v koncovce postrádali klid, přesnost, důraz a nezbytnou špetku štěstí. Ve 28. minutě se Ladra prokličkoval přes čtyři protihráče, ale jeho zakončení zkušený gólman Hroššo vyrazil. V další šanci se později ocitl Kozma, který z úhlu branku netrefil. Ve 31. minutě boleslavský útok završil zdařilou střelou Houžvička, proti které byl Hroššo bezmocný, ovšem na brankové čáře jej zastoupil obránce a míč ukopl do bezpečí. Ve 34. minutě kopali Liberečtí dva rohy v jedné minutě, při prvním si boleslavský brankář Godula počínal nedůrazně, po druhém bezpečně kryl soupeřovu hlavičku. Poločas skončil těsným libereckým vedením, které zdaleka neodpovídalo dění na hrací ploše.

Také po přestávce byla Boleslav aktivnějším a ofenzivnějším týmem, ovšem dlouho neefektivním. V 58. minutě po spolupráci s Millou zamířil Albina technickým pokusem do levého horního růžku, kam se Hroššo bravůrním skokem vrhl včas a míč vytlačil na roh. O pět minut později po Lackově centru a Albinově přiťuknutí dobře vystřelil Ladra, i tentokrát Hroššo umístěnou střelu vytáhl od levé tyče do rohu. V 65. minutě liberecká akce vyvrcholila Krejčího nepřesnou střelou.
V 66. minutě po Albinově kolmici Ladra utekl libereckým obráncům, bezpečně dlouhou kličkou obešel brankáře Hrošša a po zemi do prázdné branky vyrovnal - 1:1.
V 69. minutě Ladra zleva přihrál před soupeřovu branku Albinovi, jehož střelu vyrazil z branky za již překonaným brankářem obránce Henzl rukou. Rozhodčí Váňa libereckého nešťastníka vyloučil a nařídil pokutový kop ve prospěch Boleslavi.
V 70. minutě kapitán boleslavského družstva Kateřiňák penaltou přesně umístěnou k levé tyči dokonal obrat ve skóre - 2:1.
Boleslavští přesilovku ke zvýraznění vedení nevyužili, naopak o těsný náskok brzo přišli.
V 73. minutě liberecký trestný kop od postranní lajny proletěl shlukem hráčů ke Godulovi, ten míč vyrazil a když mu nikdo ze spoluhráčů nepomohl odkopem, tak Šustr z malého vápna snadno doklepl do odkryté branky - 2:2.

V závěrečné čtvrthodince se Boleslavští marně snažili o vítěznou trefu. Při neúnavném atakování Hroššovy branky vytvářeli soupeři prostor pro brejky. Liberečtí, jejichž početní nevýhodu trenér Čapek eliminoval nasazením čerstvých hráčů čtyřnásobným střídání, dvakrát zahrozili. Nejprve při špatné domluvě Kocha s Godulou hlavičkoval Frimmel těsně vedle opuštěné boleslavské branky a později nekrytý Bláha z necelých patnácti metrů střílel nad břevno. V předposlední minutě boleslavské obléhání soupeřovy šestnáctky ukončil Ladra ukvapenou střelou, kterou Hroššo bez obtíží zvládl. Ve dvouminutovém nastavení si Boleslavští vynutili rohový kop, který rozehrál Houžvička a lapil Hroššo.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Godula - Lacek, Lukeš, Koch, Houžvička - Kateřiňák - Ladra, Albina, Malpon, Milla - Kozma.

Sestava FC Slovan Liberec U21: Hroššo - Mudra (72. Čuřík), Šustr, Chlumecký, Henzl - Bláha - Knejzlík, Cal (90. Pospíšil), Machuča (79. Kaiser), Krejčí (79. Tabeira) - Luckassen (72. Frimmel).

Góly: 66. Ladra, 70. Kateřiňák (z pokutového kopu) - 6. Machuča, 73. Šustr

ŽK: Kozma, Ladra, Koch, Malpon

ČK: Henzl v 69. minutě

Rozhodčí: Váňa - Černý, Koval

Diváků: 65

Fanshop banner