Po nevýrazném poločase soupeře rozstříleli
Klub

Po nevýrazném poločase soupeře rozstříleli

Redakce

V desátém podzimním utkání o body boleslavští mladíci rozstříleli jabloneckého soupeře a drží se v těsném závěsu lídrů ligové tabulky. Trenér Martin Mrvík si pochvaloval herní přínos střídajících hráčů.

První poločas začali lépe jablonečtí dorostenci. Již v 5. minutě se po hezké akci z levé strany dostali do své první gólové šance, ale v nepřesném zakončení míč jen o kousek minul levou tyč boleslavské branky. Teprve po čtvrthodině Boleslavští hru vyrovnali. V 19. minutě Provazník po individuální akci nastřelil jabloneckého brankáře. Jablonečtí kontrovali ve 26. minutě nebezpečnou akcí opět z levé strany, kdy hlavičkující hráč usměrnil centr kousek nad boleslavskou branku. O dvě minuty později nebezpečnou jabloneckou střelu ze střední vzdálenosti zlikvidoval pozorný boleslavský brankář Hartych.
Ve 30. minutě Boleslavští zaútočili po levé straně a po centru do jablonecké šestnáctky se míč odrazil k Vajglovi, který se střelou bez přípravy trefil k pravé tyči - 1:0.
Ve 36. minutě svižná boleslavská akce z pravé strany vyvrcholila Parovým centrem a Provazníkovým volejem nad soupeřovu branku.

Druhý poločas měli boleslavští hru pod kontrolou a vítězství pojistili čtyřmi góly. Ve 48. minutě se do jabloneckého pokutového území v individuální akci prokličkoval Bičiště, a když jej bránící hráč podrazil, rozhodčí Machýček nařídil proti Jablonci penaltu.
Ve 49. minutě Pour proměněním pokutového kopu zvýšil boleslavské vedení a zařídil svému týmu klid pro další minuty utkání - 2:0.
V 51. minutě se po zdařilé boleslavské akci z pravé strany dostal k odraženému míč Provazník a nekompromisně propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:0.

V 52. minutě nedůslednost boleslavských obránců nedokázali Jablonečtí potrestat, neboť střela ze střední vzdálenosti nebezpečná nebyla. V 54. minutě Majer špatnou rozehrávkou nabídl jabloneckému protivníkovi další gólovou šanci, ale brankář Hartych byl na svém místě. V 65. minutě po Čechově centru z pravé strany Provazník hlavičkoval kousek nad jabloneckou branku.
V 67. minutě povedená boleslavská akce vyvrcholila úspěšnou Gombášovou dorážkou - 4:0.
V 69. minutě Provazník utekl po levé straně a stříleným centrem překvapil jabloneckou defenzívu tak dokonale, že jeden z obránců pomohl míči do vlastní branky - 5:0.

V 74. minutě Gombáš nádherně našel nabíhajícího Čecha, který střelou z jedné přestřelil. O dvě minuty později Pour krásně přihrál rozběhnutému Čechovi, po jehož ostrém centru Mísař pouze nastřelil brankáře a následná dorážka Mrnky skončila na břevně. V 77. minutě Gombáš z hranice šestnáctky trestným kopem jen o kousek přestřelil jabloneckou branku.

Boleslavský trenér Martin Mrvík: „Úvod utkání jsme nezvládli a soupeř byl do dvacáté minuty lepším týmem. Získával odražené míče, využíval naší nedůslednosti v obranné činnosti a vytvořil si tři velké šance, které naštěstí neproměnil. Od dvacáté minuty se hra vyrovnala a také náš tým byl nebezpečný v útočné činnosti. Hned v úvodu druhé poloviny jsme vstřelili druhou uklidňující branku a až do konce utkání byli už lepším týmem. Častěji jsme drželi míč, dařila se nám mezihra, ve finální části byli nebezpeční a vytvářeli si šance, z nichž jsme i některé proměnili v góly. Tentokrát chválím všechny střídající hráče, kteří svým příchodem na hřiště do jednoho zlepšili naši hru a pomohli k vysoké výhře."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Hartych - Kučera (66. Zmij), Horák, Kuchař, Mrnka - Pour, Majer (56. Gombáš) - Para (41. Bičiště), Provazník (71. Kalabis), Milner (61. Čech) - Vajgl (61. Mísař).

Branky: 51. a 69. Provazník (druhá s přispěním protihráče), 30. Vajgl, 49. Pour (z pokutového kopu), 67. Gombáš.

Rozhodčí: Machýček

Diváků: 50

Fanshop banner