Rozhodli v prvním poločase
Klub

Rozhodli v prvním poločase

Redakce

První poločas rozhodl o osudu celého utkání a především bodech ve prospěch boleslavského družstva.

Již v 10. minutě se David Novák dostal do výhodné palebné pozice a z hranice pokutového území zakončil jen do soupeřova brankáře. V 16. minutě Najman pronikl do blízkosti soupeřovy branky a nepovedenou finální přihrávkou získal rohový kop.
V 17. minutě boleslavský rohový kop zahrál Šimon na zadní tyč, odkud hlavičkující David Novák přihrál Fingerhutovi, jenž míč doklepl do jablonecké branky - 1:0.
Jablonečtí však brzo vyrovnali.
Ve 20. minutě Boleslavští nevyužili standardní situaci a soupeř podnikl úspěšný brejk do otevřené obrany - 1:1.
Boleslavští však neotřeseně pokračovali ve své ofenzivní hře a zaslouženě strhli vedení opět na svoji stranu.
Ve 22. minutě krásnou akci založil Šimon přes Davida Nováka a na jejím konci byl úspěšně střílející Fingerhut - 2:1.
Ve 28. minutě David Novák zatáhl boleslavský útok po levé straně, odkud přesnou přihrávkou našel na vzdálenější tyči Mansfelda, který střílel do prázdné branky - 3:1.

Ve 35. minutě Drobného střelu ze střední vzdálenosti jablonecký brankář vyrazil. Jablonečtí za celý první poločas pouze dvakrát přímo ohrozili boleslavskou branku a přesto dali dva góly.
Ve 38. minutě si boleslavští fotbalisté počínali nedůrazně při brejkové situace soupeře, který toho využil a snížil na 3:2.
Ve 40. minutě těsně před přestávkou po faulu na Koubka proměnil Hajdo trestný kop a vrátil Boleslavi dvougólové vedení - 4:2.
Ve druhém poločase
byla hra hodně rozkouskovaná množstvím nedovolených zákroků a tak zákonitě upadlo i tempo. Boleslavským akcím scházela přesnost a rychlost. Hráči se několikrát ocitli v ofsajdových pozicích a nedostávali se do šancí tak často, jako v prvním poločase. Při jedné z mála v 52. minutě po signálu z trestného kopu Hobíkovo zakončení pozorný jablonecký brankář zlikvidoval. Poločasové skóre vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Boleslavský trenér Jan Páník: „V prvním poločase se nám dařily ofenzivní výpady, byli jsme dostatečně nebezpeční i efektivní. Hlavně David Novák dělal soupeřům na levé straně spoustu starostí a svými přesnými přihrávkami připravil spoluhráčům tři branky. Soupeř vyprodukoval dvě střely na bránu a obě skončily za zády brankáře Mikulce. V defenzivní činnosti jsme nebyli důslední a po zásluze inkasovali. Ve druhém poločase byla hra hodně rozkouskovaná množstvím nedovolených zákroků a upadlo i tempo. Našim akcím začala scházet přesnost a rychlost a šancí jsme měli méně. Přesto jsme některé z nich měli dotáhnout to gólového zakončení."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mikulec - Najman, Drobný, Komma, Body - Koubek (71. Vyhnánek), Hajdo (41. Chládek) - Mansfeld (41. Jakub Novák), Šimon (51. Geissler), David Novák (51. Václav Jon) - Fingerhut (51. Hobík).

Góly FK MB U17: 17. a 22. Fingerhut, 28. Mansfeld, 40. Hajdo

Rozhodčí: Machýček - Chovanec, Vaňousek

Diváků: 50

Fanshop banner