Neporazitelnost prodloužili remízou
Klub

Neporazitelnost prodloužili remízou

Redakce

Boleslavští na pražské Julisce remizovali, a i když tak prodloužili svoji momentální neporazitelnost na sedm soutěžních utkání, tak v boji o přední umístění v ligovém pořadí ztratili dva body. Fanoušci nejlepšími hráči zvolili pražského Aldfina Čajiče a boleslavského Jiřího Skaláka.

Po celodenním dešti, který bezprostředně před výkopem ustal, bylo hřiště na Julisce perfektně připravené k boji o ligové body. Boleslavští nastoupili v sestavě shodné s posledním vítězným složením proti Příbrami. Začali sebevědomě, bohužel hodně pasivně, neboť půl hodiny neohrozili soupeřovu branku, ačkoliv měli častěji míč na svých kopačkách.
Ve 20. minutě z ojedinělé ofenzivní akce Dukly se Považanec pokusil z hranice vápna přehodit Šedu, ale vysoko překopl boleslavskou branku. O minut později vystřelil mimo boleslavskou branku Mareš. Ve 24. minutě kopala Dukla dva rohy krátce po sobě. První nepovedeně, druhý odboxoval Šeda, který si vzápětí poradil i s centrem z pravé strany. Ve 28. minutě se ke střelbě dostal Hanousek, ale branku minul. Boleslavské útočení bylo nadále bezzubé.
Ve 31. minutě Skalákův nebezpečný centr odhlavičkoval do bezpečí stoper Gorkšs. O chvíli později odkop brankáře F. Rady zblokoval Magera, ale nikdo z jeho spoluhráčů situaci do opuštěné pražské branky nedohrál. Ve 34. minutě se za Skalákovým pasem vydal Zahustel, kterému při souboji s Gorkšsem sudí odpískal útočný faul. Ve 40. minutě perfektní přihrávkou poslal Čermák do šance Zahustela, který správný moment ke střelbě prováhal a když se k ní odhodlal, tak mu ji Gorkšs skluzem zablokoval. Vzápětí Dukla z rychlého protiútoku skórovala.
Ve 41. minutě boleslavští obránci dovolili před šestnáctkou Čajičovi, aby si připravil palebnou pozici a na jeho ránu k pravé tyči Šeda nestihl reagovat - 1:0.
Do přestávky se už nikdo střelecky neprosadil a tak první poločas pasivní Boleslav těsně prohrála.

Druhý poločas pokračovaly oba týmy zpočátku bez personálních změn. Ve 47. minutě Skalákovo tečované zakončení boleslavského útoku zastavilo břevno a Magerovu dorážku obránci Dukly k brankáři F. Radovi nepustili. Potom se dlouhé minuty hrálo oboustranně nepřesně.
Na závěrečnou půlhodinu poslal boleslavský trenér Karel Jarolím do hry Baroše a o pět minut později dalšího útočníka Chramostu. Ofenzivně nebezpečná však začala být Dukla. V 62. minutě Berger přihrál vpravo Krmenčíkovi a z jeho přízemního centru bez přípravy vystřelil Mareš nad boleslavskou branku. V příští minutě po Marešově rohu Vrzalovu střelu lapil Šeda. V 66. minutě Krmenčíkova bomba z dvaceti metrů minula těsně branku.
V 71. minutě si Bořilův centr zpracoval Baroš, ale s jeho nedůraznou střelou si F. Rada poradil. Deset minut před koncem po Vraštilově centru a zmatečném zásahu F. Rady zahrál jeden z obránců Dukly rukou uvnitř vlastní šestnáctky a sudí Hrubeš nařídil pokutový kop.
V 80. minutě Magera s jistotou proměnil penaltu ve vyrovnávací gól - 1:1.
Zbývající desetiminutovka byla ve znamení marného boleslavského úsilí vstřelit vítězný gól. V 85. minutě po Chramostově přiťuknutí v pražské šestnáctce Skalák nastřelil bránícího hráče. V předposlední minutě obrana Dukly odolala dvěma Fleišmanovým centrům. V 90. minutě si se Skalákovým centrem před brankou Dukly neporadil Baroš. V nastavených dvou minutách sice Boleslavští útočili, ale F. Rada nemusel ani jednou zasahovat, protože Skalák tvrdou střelou branku netrefil. A tak zápas skončil bez vítěze.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Vraštil, Kúdela, Fleišman - Ščuk (70. Malpon), Jakub Rada - Zahustel (59. Baroš), Skalák, Čermák (65. Chramosta) - Magera.

Sestava FK Dukla Praha: Filip Rada - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Marek Hanousek, Čajič, Považanec - Berger (85. Tetour), Krmenčík (90. Jeřábek), Mareš (77. Jurendič).

Góly: 41. Čajič - 80. Magera (z pokutového kopu)

ŽK: Gorkšs - Bořil

Rozhodčí: Karel Hrubeš - Jan Paták, Jakub Hrabovský

Diváků: 1353

Fanshop banner