Berger versus Magera
Klub

Berger versus Magera

Redakce

V utkání 10. kola Synot ligy FK Dukla Praha - FK Mladá Boleslav se v pátek 16. října 2015 od 20,15 hodin na Julisce střetnou přední ligoví kanonýři, pražský Tomáš Berger a boleslavský Lukáš Magera.

Berger s Magerou patří k předním kanonýrům v dosavadním průběhu ligového ročníku 2015-16, jejichž současné pořadí je toto: 8 - Michal Ďuriš (Plzeň), 7 - David Lafata (Sparta), Milan Škoda (Slavia), Tomáš Berger (Dukla), 6 - Lukáš Magera (Boleslav), Martin Fillo (Teplice).
Další střelci boleslavských gólů v Synot lize 2015-16: 5 - Jiří Skalák, Ondřej Zahustel, 4 - Aleš Čermák, 1 - Jasmin Ščuk, Jan Chramosta, vlastní ostravského Martina Kouřila a zlínského Tomáše Holého.
Další střelci gólů pražské Dukly v Synot lize 2015-16: 3 - Michael Krmenčík, 2 - Tomáš Přikryl, 1 - Ondřej Vrzal, Marek Hanousek, Daniel Tetour.
V říjnové reprezentační přestávce Dukla Praha porazila v přátelském utkání reprezentační výběr Česko U21 (v sestavě s boleslavskými Vraštilem, Čermákem a Klobásou) těsně 2:1 po bezgólovém poločasu. Vedla Přikrylovým gólem, za Lvíčata vyrovnal Chorý, který si v poslední minutě dal vlastní a tím pádem pro Duklu vítězný gól.
V letošním ligovém podzimu je pražská Dukla na své Julisce nevyzpytatelným mužstvem. Na začátku srpna porazila Plzeň 1:0 a v polovině září rozdrtila Ostravu 4:1. Ovšem s vršovickými Bohemians pouze remizovala 2:2 a s Brnem dokonce prohrála 1:2.
Boleslav momentálně drží neporazitelnost v šesti soutěžních zápasech. Od ligové prohry s pražskou Spartou 14. srpna čtyři ligové zápasy vyhrála (doma se Zlínem 5:2, Teplicemi 4:3, Příbramí 4:0 a v Jablonci 2:1), jeden remizovala (na Slavii 1:1) a navíc vyhrála jeden zápas českého poháru (v Klatovech 5:0).

Fanshop banner