Skalák, Čermák, Klobása a Vraštil reprezentovali
Klub

Skalák, Čermák, Klobása a Vraštil reprezentovali

Redakce

Z boleslavského týmu nominační pozvánky dostali Jiří Skalák od trenéra dospělého reprezentačního áčka, Aleš Čermák, Stanislav Klobása a dodatečně také Lukáš Vraštil od vedení reprezentační jednadvacítky.

Boleslavský zástupce v národním týmu Česka Jiří Skalák si zahrál v obou říjnových zápasech kvalifikace na Euro 2016. Pod vedením hlavního kouče Pavla Vrby proti Turecku střídal po necelé hodině hry sparťana Krejčího a proti Nizozemsku nastoupil v základní sestavě. Vydržel v ní po celých devadesát minut a podílel se na dvou ze tří českých gólů. Na první přihrál rozběhnutému Kadeřábkovi a třetí, který byl sice vlastní, si hlavičkující Van Persie dal po Skalákově trestném kopu.

Statistiky říjnových střetnutí reprezentačního áčka

Sobota 10. října 2015 v Praze: Česko - Turecko 0:2
Sestava Česka
: Vaclík - Kadeřábek, Suchý, Procházka, Novák - Dočkal (78. Petržela), Pavelka, Šural 67. Škoda), Darida, Krejčí (54. Skalák) - Lafata. Turecké góly dali v 62. Inan z penalty a v 79. Calhanoglu.
Úterý 13. října 2015 v Amsterodamu: Nizozemsko - Česko 2:3
Sestava Česka
: Česko - Kadeřábek, Suchý, Kadlec, Gebre Selassie - Skalák, Pavelka, Darida Plašil, Šural (71. Kalas) - Necid (45. Procházka). Góly: 70. Huntelaar, 83. Van Persie - 24. Kadeřábek, 35. Šural, 66. Van Persie vlastní.

Tři boleslavské fotbalisty, obránce Vraštila, záložníka Čermáka a útočníka Klobásu, nominoval do týmu jednadvacetiletých reprezentantů kouč Vítězslav Lavička a nasadil je do přípravného i ostrého kvalifikačního utkání. V těsně prohraném přípravném duelu na pražské Julisce proti prvoligovému mužstvu FK Dukla Praha hrál Aleš Čermák první poločas a Lukáš Vraštil se Stanislavem Klobásou druhý poločas. O body do kvalifikační skupiny pro Euro U21 v roce 2017 hrála česká lvíčata na hřišti v Uherském Hradišti. Konečná remíza 3:3 byla pro českou jednadvacítku hodně smolná, neboť dvakrát vedla o dva góly, ale soupeř šťastně srovnal. Aleš Čermák s kapitánskou páskou hrál celý zápas, jeden gól dal a u jednoho se podílel šikovnou asistencí. Stanislav Klobása přišel do hry v 66. minutě místo Černého z Ajaxu Amsterodam. Stoper Lukáš Vraštil zůstal na lavičce.

Statistiky říjnových střetnutí reprezentační jednadvacítky

Čtvrtek 8. října 2015 přátelské utkání: FK Dukla Praha - Česko U21 2:1
Sestava Česko U21
v I. poločase: Vorel - Rys, Lüftner, Břečka, Holzer - Trávník, Souček, Čermák - Černý, Schick, Havlík. Sestava Česko U21 v II. poločase: Zima - Havel, Vraštil, Kaša, Fulnek - Daniel Tetour, Hrubý, Ševčík - Klobása, Chorý, Barák. Góly: 63. Přikryl z pen., 90. vlastní Chorý - 71. Chorý.
Úterý 13. října 2015 kvalifikační utkání: Česko U21 - Černá Hora U21 3:3
Sestava Česko U21
: Vorel - Rys, Lüftner, Břečka, Holzer - Souček - Černý (66. Klobása), Trávník (86. Chorý), Čermák, Havlík (75. Fulnek) - Schick. Góly: 42. Havlík, 44. Čermák, 57. Černý - 51. Raspopovič, 65. Jankovič, 82. Jovovič.

Fanshop banner