Kúdela prodloužil smlouvu v Boleslavi
Klub

Kúdela prodloužil smlouvu v Boleslavi

Redakce

Osmadvacetiletý defenzivní hráč a velký bojovník Ondřej Kúdela prodloužil svoji profesionální smlouvu v FK Mladá Boleslav o dva roky do konce června 2018.

Ondřej Kúdela v začátcích hráčské kariéry prošel vyhlášenou Fotbalovou akademií 1. FC Slovácko, která v Uherském Hradišti existuje od roku 2001. Ze Slovácka odešel v roce 2007 do AC Sparta Praha a po hostování v SK Kladno přestoupil v lednu 2009 do FK Mladá Boleslav. Boleslavskou kabinu opustil pouze na podzim 2014 při půlročním hostování v kazašském Ordabasy Šymkent.

S pověstí talentovaného fotbalisty oblékal český reprezentační dres v pěti věkových kategoriích od U17 (11 startů) přes U18 (4), U19 (8), U20 (12) až po U21 (12). Z mistrovství světa dvacetiletých v roce 2007, které se konalo v Kanadě, má stříbrnou medaili, když ve finále Česko U20 prohrálo s Argentinou U20 1:2. Kúdelovými spoluhráči tehdy byli brankáři Radek Petr, Luděk Frydrych, Tomáš Fryšták, obránci Jakub Dohnálek, Lukáš Kubáň, Ondřej Mazuch, Jan Šimůnek, Michal Held, Marek Suchý, Tomáš Cihlář, záložníci Jiří Valenta, Jakub Mareš, Tomáš Okleštěk, Petr Janda, Tomáš Mičola, Marcel Gecov, Luboš Kalouda, Martin Fenin, Marek Střeštík a Tomáš Pekhart. Českou reprezentaci U20 na kanadském světovém šampionátu trénoval Miroslav Soukup.

Ondřej Kúdela má aktuálně na svém osobním kontě 188 startů v české nejvyšší lize, z toho 141 v mladoboleslavském dresu. V něm zažil i svůj největší úspěch v domácí soutěži, neboť v roce 2011 byl členem týmu FK Mladá Boleslav, jenž vybojoval český pohár. Ondřej Kúdela z osmi pohárových utkání ročníku 2010-11 nastoupil v sedmi a z vítězného finále proti Olomouci předčasně už v prvním poločase odstoupil kvůli otřesu mozku. Tato epizoda vypovídá o jeho bojovnosti a zarputilosti ve prospěch mladoboleslavského klubu, kterému se v polovině letošního září upsal do 30. června 2018. V té době bude scházet půl roku k desetiletému výročí Kúdelova podpisu pod první smlouvou s FK Mladá Boleslav...

Fanshop banner