Nebyli horší, přesto nešťastně prohráli
Klub

Nebyli horší, přesto nešťastně prohráli

Redakce

Přestože si boleslavští sedmnáctiletí dorostenci vypracovali více střeleckých příležitostí, než soupeř, odjeli z Teplic bez jediného bodu. V ligovém pořadí klesli na desáté místo, které zkusí vylepšit ve dvou domácích zápasech s Jabloncem a Pardubicemi.

V prvním poločase Boleslavští získali dvojnásobné vedení, které však těsně před přestávkou ztratili. V 6. minutě výkop boleslavského brankáře Zemana prodloužil David Novák na Šimona, který v šanci z levé strany trefil pouze nohy teplického gólmana. V 10. minutě netrefil branku Fingerhut v jasné šanci po Šimonově přihrávce. Ve 14. minutě postupoval Fingerhut sám proti soupeřově brankáři, ale ani tentokrát obrovskou šanci neproměnil. Boleslavští však zůstali u míče, který Najman odcentroval z pravé strany před teplickou branku, kde Davida Nováka fauloval brankáře a rozhodčí Kapoun nařídil v boleslavský prospěch pokutový kop.
V 16. minutě penaltu, kterou kopal Body, výborný teplický brankář vyrazil, ale na Bodyho dorážku už byl krátký - 0:1.
V 17. minutě při rychlé boleslavské akce unikl po levé straně Fingerhut a jeho ostrý centr si jeden z teplických obránců srazil do vlastní branky - 0:2.
V 19. minutě Tepličtí odpověděli atakem po pravé straně, ale jejich střelecké zakončení boleslavský gólman Zeman zneškodnil.
Ve 36. minutě Tepličtí využili rohový kop, po jehož rozehrání snížili skóre na 1:2.
Ve 40. minutě střela z teplického trestného kopu znamenala vyrovnání těsně před poločasovou pauzou - 2:2.

Ve druhém poločase byl dlouho nerozhodný stav a blíže k vítězství byli několikrát Boleslavští. Ani jednu šanci však neproměnili a navíc v závěru inkasovali gól. Krátce po sobě dvakrát neproměnil nadějné příležitosti David Novák, v 51. minutě jeho střelu brankář vyrazil a o dvě minuty později na strážce teplické branky nevyzrál ani z bezprostřední blízkosti. V 69. minutě Balog z výhodné pozice hlavičkoval pouze do gólmanovy náruče.
V 73. minutě se Teplickým povedl brejk a po centru z levé strany Václav Jon nepokryl na zadní tyči protihráče, který dal vítězný gól na 3:2.

Boleslavský trenér Jan Páník: „Bezprostředně po utkání panovalo obrovské zklamání a frustrace z konečného výsledku. S odstupem času však hodnotím náš sportovní výkon velmi vysoko. Hráli jsme s chutí, přímočaře a v průběhu celého zápasu si vytvářeli brankové příležitosti. Osm z nich lze označit jako vyložené. V prvním poločase se ve třech ocitl Tomáš Fingerhut, ve druhém zase David Novák. Teplický brankář byl však téměř neprůstřelný, dokázal nám chytit dokonce i pokutový kop, skórovali jsme až z následné dorážky. Za naši nemohoucnost v koncovce jsme byli potrestáni sedm minut před koncem, po centru z levé strany a nezodpovědnosti Václava Jona, který si nepohlídal nabíhajícího hráče. Teplické družstvo jsme přehráli i přestříleli, několikrát při jejich hráčích stálo neskutečné štěstí a my můžeme pouze litovat velkého množství nevyužitých příležitostí. Za svůj fotbalový výkon však tým zaslouží pochvalu. Mírné zklamání panuje pouze z vystoupení střídajících hráčů, od nichž potřebujeme v důležitých chvílích zápasu větší pomoc."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Zeman - Najman, Drobný, Komma, Body (75. Geissler) - Koubek, Hajdo (70. Chládek) - Mansfeld (55. Václav Jon), Šimon (65. Vyhnánek), David Novák - Fingerhut (55. Balog)

Góly FK MB U17: 16. Body, 17. Fingerhut s přispěním teplického obránce

Rozhodčí: Kapoun - Prokůpek, Provazník

Diváků: 50

Před utkáním měly Teplice jen o dva body více než Boleslav, její hráči však šanci přeskočit soupeře propásli a v ligové tabulce se čtrnácti účastníky klesli na desáté místo. Za nimi jsou pouze Bohemians 1905, FK Dukla Praha, FK Baník Sokolov a FK Jablonec. Nelichotivé postavení týmu FK Mladá Boleslav U17 koresponduje s neproměňováním střeleckých příležitostí, neboť má třetí nejslabší ofenzívu. Příležitosti k vylepšení střelecké bilance i postavení v ligové tabulce budou mít v nejbližším říjnovém programu, kdy hrají dvakrát za sebou doma, nejprve s posledním Jabloncem a potom s pátými Pardubicemi.

Fanshop banner