Tři body za soustředěnost a zodpovědnost
Klub

Tři body za soustředěnost a zodpovědnost

Redakce

Smolné období boleslavští starší dorostenci uťali výhrou nad sousedem v tabulce, a proto získané tři body mají takřka dvojnásobnou hodnotu. Zasloužili si je za zodpovědné plnění stanovené taktiky a bojovný týmový výkon.

V prvním poločase úvodní čtvrthodinka patřila boleslavským dorostencům, kteří přitlačili soupeře na jeho polovinu hřiště. První střela Machů postrádala razanci a slovácký brankář Bartoš si s ní snadno poradil. V 6. minutě získali Boleslavští první roh a po jeho rozehrání Malý nastřelil bánícího hráče. O tři minuty později branku Slovácka přestřelil Novák v závěru nadějné boleslavské kombinace. Ve 12. minutě Bartoš zmařil střeleckou příležitost Dohnalíkovi. Teprve ve 13. minutě první trochu nebezpečný slovácký útok zastavili sudí kvůli ofsajdu. V 15. minutě po Zabilanského centru pálil Machů bez přípravy do Bartoše. Ve 20. minutě slovácký Piteu zacentroval povedeně z pravé strany, naštěstí boleslavský gólman Roudnický byl u vysokého míče dříve, než dorážející Kubala. V té době Slovácko na pár minut vyrovnalo hru, ale Boleslavští brzo zase převzali dirigentskou taktovku nad děním na hřišti.
Ve 23. minutě slovácký Piteu pokazil trestný kop a Boleslav vyrazila do brejku, v jehož finále Machů přihrál rozběhnutému Dohnalíkovi, kterého bez milosti podrazil Čajka a díky shovívavosti hlavního rozhodčího Cichra viděl pouze žlutou místo očekávané červené karty. Následný boleslavský trestný kop poslal Machů před soupeřovu branku, ale spoluhráče nenašel. Ve 25. minutě roh z kopačky Machů usměrnil hlavičkující Malý do pravého horního růžku, kam se Bartoš v poslední množné chvíli natáhl a zabránil jistému gólu. Kolem 30. minuty dvakrát úspěšně zasahoval boleslavský brankář Roudnický, když nejprve zlikvidoval centr z pravé strany a o tři minuty později Kubalovo důrazné zakončení z úhlu srazil mimo branku.
Ve 37. minutě svižná boleslavská útočná akce vyvrcholila Frömmelovou přízemní přihrávkou na Machů, jenž z patnácti metrů střelou tečovanou jedním z bránících hráčů skóroval - 1:0.
Slovácko zanedlouho mohlo vyrovnat. Ve 40. minutě nebezpečný útok odtáhl Kubala, a když na hranici boleslavské šestnáctky v souboji s dvojicí protihráčů upadl, tak rozhodčím signalizovanou výhodu ve hře využil Křivánek k zakončení, ale zbrklou střelou z deseti metrů Roudnického branku přestřelil. Ve 45. minutě Boleslavští vybojovali roh, ale rozhodčí ho necitlivým rozhodnutím nenechal rozehrát a ukončil poločas.

Ve druhém poločase hrála obě družstva ofenzívně, boleslavské ve snaze pojistit si vítězství druhým gólem, slovácké s úsilím alespoň vyrovnat, případně skóre otočit. Hrálo se z jedné strany na druhou a k dokonání dobrých záměrů hráči obou týmů postrádali klid, přesnost a důraz v koncovce.
První boleslavský roh po změně stran skončil útočným faulem na Bartoše. V 52. minutě se prokličkoval Novák přes čtyři soupeře, ale vystřelil z necelých dvaceti metrů těsně nad slováckou branku. O tři minuty později další boleslavský roh s jistotou stáhnul Bartoš. V 57. minutě slovácký roh až na dvakrát zlikvidoval Roudnický. V 58. minutě po Rudzanově centru Novák hlavičkoval nad branku. Slovácko odpovědělo Křivánkovou akcí, v jejímž vyvrcholení Vaďura vystřelil po zemi slabě do připraveného Roudnického. V 63. minutě po Zabilanského sraženém centru se do míče opřel Dohnalík, ale zamířil nad Bartošovu branku. V 67. minutě Novák přihrál do šance Zabilanskému, kterého na rohu brankoviště vychytal Bartoš.
S blížícím se závěrem utkání zvýšilo Slovácko tlak na Roudnického branku, před kterou se odehrálo několik dramatických situací, z nichž se Boleslavští vyráželi do nebezpečných brejků, z nichž dvakrát sahali po pojišťujícím gólu. V 80. minutě Vaďurovu dobře mířenou přízemní ránu Roudnický u levé tyče lapil. V 85. minutě po Koubského akci z levé strany Kühnel z patnácti metrů trefil pravou tyč slovácké branky. V 89. minutě po spolupráci se Zabilanským vystřelil tvrdě Komárek, ale slovácký obránce míč ke své brance nepustil. V 90. minutě po Novákově akci Dohnalík tísněn protihráčem opakovaně dvakrát nastřelil pravou tyč, ale do slovácké branky míč nedostal.
Rozhodčí Cichra nastavil utkání o dvě minuty, v nichž kvůli jasnému ofsajdu neuznal gól slováckému Řihákovi a rozdal tři žluté karty. V nervózním závěru Boleslavští těsné vedení uhájili a vybojovali důležité tři body. Nejbližší dva mistráky hrají na soupeřových hřištích, za týden v Teplicích a za dva týdny v Jihlavě.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Roudnický - Zabilanský, Malý, Klíma, Rudzan - Komárek, Vodháněl (78. Kühnel) - Frömmel (66. Procházka), Machů (69. Koubský), Novák - Dohnalík (90. Košek).

Sestava 1. FC Slovácko U19: Bartoš - Flasar, Hrabovský, Tkáč, Čajka (84. Řihák) - Pěnička - Pospíšil, Křivánek, Rezek (41. Vaďura), Piteu (69. Horák) - Kubala.

Gól: 37. Machů

ŽK: Novák, Zabilanský, Roudnický - Čajka, Vaďura, Kubala, Tkáč

Rozhodčí: Cichra - Šebela, Musil

Diváků: 50

Fanshop banner