V osmifinále MOL Cupu nás vyzve druholigový lídr z Karviné
Klub

V osmifinále MOL Cupu nás vyzve druholigový lídr z Karviné

Redakce

V úterním dohrávaném utkání třetího kola českého poháru MOL Cup vedoucí tým Fotbalové národní ligy MFK OKD Karviná podle očekávání vyhrál na hřišti divizního týmu TJ Jiskra Rýmařov a vyzve v osmifinále Mladou Boleslav.

Úředními termíny osmifinále MOL Cupu jsou středy 21. října a 4. listopadu, přičemž není vyloučené, aby se představitelé klubů dohodli na změně. Náhradními termíny jsou 28. říjen pro první a 2. prosinec pro druhý zápas. Los určil, že první utkání se bude hrát v Karviné a odveta v Mladé Boleslavi.

Cesta Karviné v aktuálním ročníku českého poháru MOL Cup:
1. kolo: SK Hranice - MFK OKD Karviná 1:5 (Kuchař - Budínský 2, Sedlák, Dreksa, Juřena)
2. kolo: MFK Vítkovice - MFK OKD Karviná 2:2 na penalty 3:5 (Kovařík, Taraba - Moravec, Budínský; v penaltovém rozstřelu všichni karvinští střelci Moravec, Puchel, Urgela, Fiala a Budínský proměnili, naopak vítkovickému Kornetovi střelu lapil gólman Pastornický)
3. kolo: TJ Jiskra Rýmařov - MFK OKD Karviná 0:3 (Urgela 2, Glaser)

Ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži, která nese název Fotbalová národní liga, Karvinští působí od roku 2008. Nejlepšího umístění dosáhli v ročníku 2010-11, kdy se pod trenérem Karlem Kulou umístili na čtvrté příčce. O rok později skončili devátí, vloni osmí a letos sedmí. V rozehraném ročníku 2015-16 jsou první, když v devíti mistrácích nenašli přemožitele. Po pěti výhrách (doma nad Vyšehradem 4:0, ve Frýdku Místku 2:0, doma nad Opavou 3:0, doma nad Českými Budějovicemi 5:0 a doma nad Třincem 1:0) a čtyřech remízách (doma s Varnsdorfem 0:0, ve Znojmu 1:1, ve Vlašimi 0:0 a v Sokolově 0:0) nasbírali devatenáct bodů při jasně nejlepším skóre ze všech druholigových týmů (17:2).

Současným trenérem Karviné je Jozef Weber, někdejší vynikající hráč Jablonce, za který odkopal v osmi ročnících 1999-2007 více než dvě stě ligových mistráků. S trénováním začínal v Jablonci na pozici asistenta nejprve Luboše Kozla a potom Františka Komňackého. Při své první štaci hlavního kouče byl u návratu Bohemians 1905 do první ligy (2012-13). V létě 2014 podepsal v Karviné smlouvu na dva roky. Weber má v současném karvinském týmu hodně hráčů hostující z prvoligových klubů, například Jana Šislera a Mateje Sivriče z FK Mladá Boleslav, Jana Růžičku, Jana Moravce a Lukáše Budínského z vršovických Bohemians 1905, Jana Sedláka z FC Zbrojovka Brno, Pavla Dreksu z SK Sigma Olomouc, Jakuba Andrejka a Oldřicha Byrtuse z FC Baník Ostrava.

Slezské město Karviná je domovem pro necelých šedesát tisíc stálých obyvatel. Část jeho katastrálních hranic je současně státní hranicí Česka s Polskem. Je proslulé hornictvím a s ním souvisejícími průmyslovými odvětvími, ale také lázeňstvím, neboť v místní části Darkov lázeňská zařízení úspěšně pomáhají lidem při léčení pohybových ústrojí. Ve městě sídlí Slezská univerzita. Městský stadion v Karviné má kapacitu osm tisíc míst. Ke slavným fotbalovým odchovancům patří například Mašlej, Laštůvka, Poštulka a Slončík.

Kompletní rozpis osmifinále MOL Cupu:
FK Ústí nad Labem - FK Dukla Praha
FC Slovan Liberec - FC Fastav Zlín
FC Vysočina Jihlava - SK Sigma Olomouc
FK Pardubice - AC Sparta Praha
MFK OKD Karviná - FK Mladá Boleslav
FC Zbrojovka Brno - FC Viktoria Plzeň
MFK Frýdek Místek - FK Jablonec
FC Hradec Králové - 1 FK Příbram

Fanshop banner