Bojovnost týmu zúročil dvěma góly Vajgl
Klub

Bojovnost týmu zúročil dvěma góly Vajgl

Redakce

Po dvou prohrách si šestnáctiletí dorostenci připsali vítězství, které bylo již čtvrté v aktuální mistrovské sezóně. Pojistili si tak sedmou příčku uprostřed čtrnáctičlenné ligové tabulky.

V prvním poločase Boleslavští pozorně bránili a před přestávkou stihli dát důležitý vedoucí gól. V 17. minutě po Milnerově průnik po levé straně a následném centru zakončil nadějnou boleslavskou akci Provazník mimo branku. Ve 25. minutě po libereckém rohovém kopu se v závaru před brankou Boleslavští ubránili se štěstím. Ve 31. minutě Mrnkova nebezpečná střela jen o kousek přeletěla libereckou brankou.
Ve 33. minutě Provazník udržel důležitý míč, který nádherně předložil do úniku Vajglovi a ten střelou podél brankáře otevřel skóre utkání - 1:0.

Druhý poločas začali Boleslavští povedeně a brzo zvýšili svoje vedení.
V 50. minutě Provazník potáhl míč po levé straně a opět nádherně předložil přes celou branku do šance Vajglovi, který již doklepával do prázdné branky - 2:0.
V 66. minutě rozhodčí Leška odpískal velmi přísnou penaltu proti Boleslavi za údajný Vajglův faul. Liberecký střelec se pokusil napodobit Panenku, ale boleslavský brankář Barták jeho úmysl vystihl a balon sezobnul jako malinu. Boleslavští si tak udrželi dvougólový náskok, který mohli o chvíli později ještě navýšit. V 69. minutě Provazník poslal do úniku Milnera, který v samostatné akci zakončil pouze do soupeřova brankáře.

Boleslavský trenér Martin Mrvík: „Utkání bylo spíše bojovné a moc fotbalu nepřineslo. Dobře jsme bránili a soupeř si nevytvořil větší šanci. Náš tým chtěl dnes více vyhrát a utkání doslova vybojoval. I přes výhru se mně hra směrem dopředu nelíbila a je třeba dále pracovat na jejím zlepšení. Z jednotlivců musím pochválit Provazníka, který byl důležitým hráčem směrem dopředu a připravil obě branky."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták - Kušera, Horák, Kuchař, Mrnka - Pour, Kalabis - Para (78. Salač), Provzaník (80. Mísař), Milner (71. Bičiště) - Vajgl (75. Majer).

Góly: 33. a 50. Vajgl

Rozhodčí: Leška

Diváků: 50

Fanshop banner