Trenér Jarolím byl spokojený s druhou podzimní nulou
Klub

Trenér Jarolím byl spokojený s druhou podzimní nulou

Redakce

Boleslavský kouč Karel Jarolím pochválil své hráče za kvalitní kombinační hru a soustředěnost, s jakou šli do zápasu, který podruhé v této podzimní sezóně dohráli bez inkasovaného gólu.

„Chtěli jsme potvrdit tři body získané v Jablonci a od začátku jsme za tím šli. Slušně jsme kombinovali a vyústěním byly dvě branky v prvním poločase a další situace, které jsme mohli proměnit v góly, ale neproměnili. Začátek druhé půle jsme byli trochu rozhození, ale podařilo se nám střídání. Když tam vlezl Baroš, podílel se asistencemi na dvou gólech a utkání bylo rozhodnuté. Nevzpomínám si, že bychom Příbram k něčemu pustili a jsem spokojený s nulou, kterou jsme ubránili v podzimní lize teprve podruhé," pravil Karel Jarolím.
„Myslím si, že si mužstvo konečně sedlo a hráči si na sebe zvykli, jsme na nějaké vývojové cestě a budeme ještě lepší, když budeme proměňovat všechny šance, které si vytvoříme. Nezažil jsem situaci podobné té současné, abych měl tolik kvalitních ofenzivních hráčů včetně Baroše, který se do toho dostává. Větší problémy máme s obranou," dodal Karel Jarolím a přiznal, že si utkání užíval podstatně lépe, než naposledy doma proti Teplicím. „Viděl jsem na hráčích, že jsou maximálně soustředění. Jsem spokojený s herní stránkou i s výsledkem," poznamenal Karel Jarolím a nahlas naznačil obavy, aby boleslavské herní formě neublížila reprezentační přestávka, kterou nyní bude Synot liga mít.

„Musím pogratulovat Boleslavi k naprosto jasnému vítězství. Posunula se překvapivě hodně v kvalitě. Některých našich mladých hráčů mě bylo až líto, jak výrazně rozdílná byla individuální kvalita ve prospěch boleslavských fotbalistů. Snažili jsme se bránit v bloku, ale Boleslavští nás brzo otevřeli, jak sardinky, a po třetím góle to už byla hra kočky s myší. Rozdíl v kvalitě byl obrovský," uvedl příbramský trenér Pavel Tobiáš a prozradil, že se bezprostředně po zápase neudržel a v rozporu se svými zvyklostmi hráčům v kabině za prohru vyčinil: „Po zápase jsem ho zhodnotil trochu vostřeji a především mladým jsem vytknul, že pro fotbal musí udělat více. V Příbrami dostávají šanci, jakou mladíci nedostávají v jiných klubech. Jestli chtějí hrát ligu, musí přidat," dodal Pavel Tobiáš a naznačil, že nebýt absence zraněných Bednáře a Divíška, bylo by příbramské mužstvo kvalitnější a nebezpečnější i proti takovému soupeři, jakým je dnešní Boleslav.

Fanshop banner