Domácí neporazitelnost s Příbramí zvýraznili čtyřmi góly
Klub

Domácí neporazitelnost s Příbramí zvýraznili čtyřmi góly

Redakce

Boleslavští příbramského soupeře předčili ve všech fotbalových parametrech a nastřílené čtyři góly byly milosrdným vyjádřením kvalitativního rozdílu. Fanoušci nejlepšími hráči vyhlásili boleslavského Ondřeje Zahustela a příbramského brankáře Aleše Hrušku.

Do prvního poločasu vtrhli Boleslavští jako hladoví vlci. Příbramští překvapeně jen přihlíželi soupeřově kombinaci, v níž nechyběly ani efektní prvky patičkami. K dokonalosti pohledných kombinačních ataků scházela gólová vyvrcholení, která měli na kopačkách Magera, Skalák, Zahustel a v 10. minutě na hlavě Čermák. Teprve v 11. minutě se Příbramští dostali na dostřel boleslavské branky.
V 15. minutě Magerovu nezištnou přihrávku na hranici soupeřovy šestnáctky využil ke skórování Skalák, který technickou střelou levačkou přehodil brankáře Hrušku a míč poslal pod břevno - 1:0.
Ve 20. minutě příbramský Krameš marně zkoušel zaskočit Šedu, který jedovatou střelu z úhlu srazil na první příbramský roh. Boleslavští na pár minut mírně polevili, ale ve 27. minutě příbramský stoper Dosoudil v poslední možné chvíli odkopl nebezpečný Čermákův centr.
Ve 29. minutě si nádherný Ščukův pas zpracoval Bořil, přihrál před soupeřovu branku, kde se k odraženému míči dostal Zahustel, který se trefil k pravé tyči Hruškovy branky - 2:0.
Ve 38. minutě Fleišmanův přízemní centr proletěl přes šířku příbramské branky k nehlídanému Zahustelovi, který zbrkle z deseti metrů přestřelil. O minutu později Příbramští vybojovali svůj druhý roh, kterému se Boleslavští ubránili s velkou dávkou štěstí. Poločas však dohráli v pohodě s dvougólovým náskokem.

Druhý poločas už neměl takové tempo, jako první. Boleslavští pod dojmem vedení hráli volněji, Příbramští na změnu neměli sílu a na jejich kontě přibývala žlutá napomenutí za fauly. Když uplynula hodina hry, oživil boleslavský kouč ofenzívu nasazením Baroše a ten se předvedl přihrávkami na dva góly.
V 70. minutě Baroš utekl po pravé straně a nadýchaným obloučkem nacentroval před branku Magerovi, který snadno hlavičkoval k levé tyči - 3:0.
V 72. minutě Zahustel po nádherné Barošově přihrávce běžel sám proti příbramské brance a podle bezmocného Hrušky přesným zakončením skóroval - 4:0.

Zbývající čtvrthodinku Boleslavští kontrolovali hru a utkání dovedli do jasného vítězství, podruhé v letošní podzimní sezóně bez obdrženého gólu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Vraštil, Kúdela, Fleišman - Ščuk, Rada - Zahustel (86. Kysela), Skalák, Čermák (68. Baroš) - Magera (80. Chramosta).

Sestava 1. FK Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Končal - Štípek (90. Hadaščok), Hnaníček, Pilík, Krameš (74. Suchan), Barák (80. Mareš) - Rezek.

Góly: 29. a 72. Zahustel, 15. Skalák, 70. Magera

ŽK: Čermák - Sus, Barák, Dosoudil, Hnaníček

Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Caletka

Diváků: 3127

Fanshop banner