Fotbalisté mají nový domov mládeže
Klub

Fotbalisté mají nový domov mládeže

Redakce

Nové ubytování pro mladé fotbalisty FK Mladá Boleslav studující střední školu je v provozu v budově Domova mládeže na Jičínské ulici v Mladé Boleslavi. Slavnostní otevření se uskutečnilo ve středu 30. září 2015 za přítomnosti představitelů místního fotbalového klubu a krajských i městských politiků.

Středeční program začal besedou studentů v jedné z učeben Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Jičínské ulici s prvoligovými fotbalisty. Manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros mezi studenty přivezl Milana Baroše, Jana Chramostu a Jana Bořila. Ti odpovídali na dotazy střídavě od studentů a od Michala Hrdličky z TV Nova, jenž besedu moderoval. „Chceme jako každý rok vybojovat takové ligové umístění, kterým se kvalifikuje do předkola Evropské ligy," shodli se Chramosta s Bořilem. „Máme dobré mužstvo, tak proč se spokojovat s málem, já jsem zvyklý bojovat vždy o vítězství a o první místo, zkusme to i v Mladé Boleslavi hrát o titul," prohlásil Milan Baroš. Po bezmála hodinové besedě následovalo hromadné podepisování a fotografování. Zájem byl od studentů i od učitelů.

Boleslavští fotbalisté Milan Baroš, Jan Chramosta a Jan Bořil byli následně přítomni i slavnostnímu aktu otevření internátního zařízení pro dorostence fotbalové akademie. Symbolickému přestřižení pásky a prohlídky moderně zařízených pokojů pro třiadvacet studujících sportovců byli osobně přítomni středočeský hejtman Miloš Petera, náměstkové středočeského hejtmana Milan Němec a Karel Horčička, místopředseda komise pro sport středočeského kraje a starosta Benátek nad Jizerou Jaroslav Král, generální manažer státních reprezentací a fotbalových akademií FAČR Marcel Chládek, ředitel mladoboleslavské střední odborné školy a středního odborného učiliště v Jičínské ulici Jiří Šlégl, jeho zástupce Lubomír Kiš, náměstek primátora Mladé Boleslavi Jiří Bouška, představitelé stavební firmy EMH Petr Hajzler a Martin Hajzler, prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek, ředitel FK Mladá Boleslav Michael Doležal a členové představenstva FK Mladá Boleslav František Petrtýl a Aleš Juranka.

Fanshop banner