Přes divizního soupeře postoupili do pohárového osmifinále
Klub

Přes divizního soupeře postoupili do pohárového osmifinále

Redakce

Nekvalitní trávník, zaplněné ochozy, slunečno, nikoliv však teplo, studený podzimní vítr - to byly kulisy duelu třetího kola MOL Cupu na divizním hřišti v západočeských Klatovech. Klatovští si vyřazením Milevska, Viktorie Žižkov a Baníku Most vysloužili právo vyzvat prvoligovou Boleslavi, která teprve vstupovala do aktuálního ročníku českého poháru.

První poločas začali Boleslavští soustředěně, vynutili si tři rohy a brzo dali vedoucí gól.
V 7. minutě třetí roh rozehrál Rada a z necelých deseti metrů úspěšně hlavičkoval k pravé tyči Vraštil - 1:0.
Ve 14. minutě založil akci Fleišman přes Zahustela, který utekl po pravé straně, přihrál Chramostovi, jenž nezištně posunul zcela volnému Barošovi a ten po zemi mezi nohy brankáře Rojíka zvýšil boleslavské vedení na 0:2.

Po druhém gólu Boleslavští polevili v tempu a umožnili soupeři zaútočit. V 19. minutě Lukeš přes Fleišmana přihrál Řískému, jehož střelecký pokus však Vraštil k boleslavské brance nepustil. O pět minut později Pavlovič z dálky mířil hodně nepřesně. Ve 25. minutě Lukeš minul Divišovu branku o metr.
Teprve až ve 29. minutě Boleslavští opět nebezpečně zaútočili a po Zahustelově centru pálil Skalák vedle levého horního růžku klatovské branky. Ve 32. minutě po Radově rohu hlavičkoval Baroš do břevna. Za dvě minuty další boleslavský roh kopal Skalák, ale Chramostovo zakončení minulo branku. Ve 35. minutě si Rojík poradil se Ščukovou střelou a za tři minuty i s dělovkou Rady. Ve 39. minutě Zahustel obehrál Chirinciuse, utekl po pravé straně a přihrál před branku Barošovi, který včas vyběhnuvšího Rojíka neprostřelil.
Ve 41. minutě Zahustelovu přihrávku téměř od koncové lajny Chramosta v klidu před soupeřovou brankou zpracoval a zamířil přesně k pravé tyči - 0:3.
Tři minuty před koncem prvního dějství způsobili Klatovští před boleslavskou brankou zmatek, který vyústil v jejich první rohový kop, po rozehrání míč odhlavičkoval Zahustel. Ve 44. minutě Zahustel připravil střeleckou pozici Chramostovi, ale jeho ránu Rojík vyrazil.
V poslední minutě poločasu Rada rozehrál vlevo Bořilovi, na jehož centr sice před brankou Baroš nedosáhl, ale za ním nabíhající Zahustel prudkou hlavičkou pod břevno skóroval - 0:4.

Druhý poločas začal šancemi na obou stranách. Po Kyselově centru nedůrazný Chramostův volej Rojík lapil. Klatovský Krejčí sám před Divišem boleslavskou branku netrefil. A útoky se nadále střídaly z jedné strany na druhou. V 53. minutě Klobása u pravé postranní lajny vybojoval míč, vnikl do klatovské šestnáctky, přihrál Barošovi, který posunul Chramostovi a ten z pěti metrů přestřelil Rojíkovu branku. O minutu později po centru z pravé strany hlavičkoval Říský jen pár centimetrů nad Divišovu branku. Boleslavská akce skončila u brankáře Rojíka, který přikryl Barošův přízemní centr z pravé strany. Další klatovský atak zakončil Říský volejem do Diviše. V 59. minutě Ščukův kolmý pas Rojík lapil před Chramostou.
V 65. minutě trestný kop Krejčího odhlavičkoval z boleslavské šestnáctky Bořil. V 70. minutě Klatovští zahrávali svůj druhý roh a Kotrbův oblouček Žáček hlavičkoval mimo Divišovu branku. V 71. minutě po Skalákově přistrčení vystřelil Kysela a po Rojíkově teči kopali roh Boleslavští, Skalákův přetažený míč Baroš hlavičkoval mimo branku.
V 74. minutě Baroš pláchnul soupeřově obraně, obešel i brankáře Rojíka a lehkým dloubáčkem podél vracejícího se obránce skóroval - 0:5.
Na konci boleslavského kombinačního útoku v 78. minutě Kysela přihrál Barošovi do ofsajdu, což sudí postřehli a hru zastavili. V 81. minutě Žáčkovu ránu z dvaceti metrů Diviš bez obtíží zkrotil. V 84. minutě po Ščukově kolmici skóroval Klobása, ale rozhodčí gól neuznal kvůli střelcově ofsajdu. V 86. minutě svižný útok rozjel Ščuk a Baroš připravil šanci Skácelovi, kterého však Rojík se štěstím vychytal. Utkání se dohrálo pod kontrolou boleslavských fotbalistů, kteří podle očekávání nad divizním soupeřem přesvědčivě vyhráli a postoupili do osmifinále českého MOL Cupu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Vraštil, Fleišman, Bořil - Zahustel (46. Klobása), Ščuk, Rada (46. Malpon), Skalák (73. Skácel) - Chramosta, Baroš.

Sestava SK Klatovy 1898: Rojík - Žáček, Janda, Meszáros, Chirinciuc (46. Lhotka) - Lukeš, Pavlovič, Kotrba, Kadlec (82. György) - Říský (62. Krásný), Krejčí.

Góly: 14. a 74. Baroš, 7. Vraštil, 41. Chramosta, 45. Zahustel

Rozhodčí: Orel - Pilný, Arnošt

Diváků: 1450

Fanshop banner