Předvedli mizerný fotbal a zaslouženě prohráli
Klub

Předvedli mizerný fotbal a zaslouženě prohráli

Redakce

Boleslavští šestnáctiletí dorostenci mistrovské utkání osmého ligového kola pokazili vlastním nezájmem, se kterým nemohli dosáhnout úspěchu. Po zásluze se z Příbrami vrátili bez bodu.

První poločas začali Boleslavští velmi špatně a pustili protivníka do snadného vedení.
Ve 2. minutě po Majerově laxní rozehrávce získali Příbramští rohový kop a z něho vstřelili první branku, když potrestali nedostatečný důraz boleslavské defenzívy v pokutovém území - 1:0.
Ve 23. minutě Příbramští zatlačili boleslavské hráče na delší čas do pokutového území a dostali se do šance, když Kučera nechal volného hráče, ale ten střelou z jedné branku přestřelil.
Ve 39. minutě po Majerově nezodpovědnosti, kdy laxním způsobem ztratil míč ve středu hřiště, se Příbramští dostali do samostatného úniku a střelou podél brankáře zvýšili na 2:0.

Po přestávce se do Boleslavští do druhého poločasu vrátili se třemi změnami v sestavě, ale nadále pokračovali bezkrevným výkonem, který soupeř už gólově neztrestal. V 52. minutě po nedůrazném vystoupení a bránění Horáka unikl jeden z útočníku Příbrami, kterého Boleslavští zastavili až faulem v pokutovém území, ale rozhodčí jednoznačnou penaltu v příbramský prospěch neodpískal. Až v poslední minutě utkání se Boleslavským povedla gólově nadějná útočná akce. Para do samostatného úniku poslal Čecha, ale ten se šance zalekl a zahodil ji nedůraznou a nepřesnou střelou.

Trenér boleslavských šestnáctiletých fotbalistů Martin Mrvík byl velmi rozmrzelý: „Těžko se mně hledají slova k vyhodnocení utkání. To, co jsme předvedli v Příbrami, byla jedna velká ostuda. Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě, jelikož v jeho hře byla patrná chuť, odvaha, nasazení, bojovnost, odpovědnost a snaha hrát fotbal, který baví. To vše jsem u našeho týmu neviděl, naopak jsem viděl odevzdanost, bojácnost a přístup, který nemůže vést k úspěchu."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták - Kučera, Horák (54. Le Chí), Kuchař, Mrnka - Mísař (41. Gombáš), Kalabis (41. Pour) - Para, Majer (41. Strouhal), Milner (37. Salač) - Vajgl (66. Čech).

Rozhodčí: Duda

Diváků: 40

Fanshop banner