Boleslav sebrala body Jablonci
Klub

Boleslav sebrala body Jablonci

Redakce

Boleslavští fotbalisté předvedli na trávníku jablonecké Střelnice kvalitní fotbal. Byli kombinačně jistější než soupeř a zaslouženě jej porazili. Fandové vyhodnotili nejlepšími hráči utkání jabloneckého Stanislava Tecla a boleslavského Jiřího Skaláka.

První poločas začali aktivněji Jablonečtí a již ve třetí minutě způsobili v boleslavské šestnáctce zmatky po autovém vhazování. Úvodní čtvrthodinu završil Mingazov nepřesnou střelou. Boleslavští se pokoušeli prosadit postupným útočením, ale krátce po překročení půlící čáry ztráceli míče. V 18. minutě však byli blízko gólu. Skalákův trestňák usměrnil hlavou Ščuk k levé tyči, odkud míč vyškrábnul brankář Hrubý na roh. V pěti minutách Boleslavští zahrávali tři rohy, ale bez velkého ohrožení soupeřovy branky. Ve 28. minutě jablonecký Mingazov trestným kopem nastřelil hráčskou zeď a o minutu později nedorozumění Čermáka s Fleišmanem využil ke střelbě Karavajev, ale Šedu nezaskočil.
Ve 37. minutě Skalák poslal do útoku po pravé straně Bořila a ten od koncové lajny přihrál před jabloneckou branku Čermákovi, který si v klidu připravil střeleckou pozici a zamířil k levé tyči - 0:1.
Jablonecké fotbalisty inkasovaný gól zaskočil a viditelně znervóznil. Než skončil poločas, dovolili vystřelit Magerovi, ale ten z dálky branku netrefil.

Ve druhém poločase měli Boleslavští většinou mírnou herní převahu. Ve 47. minutě Ščuk vystihl soupeřovu rozehrávku a Magera zamířil do středu branky, kde byl připravený Hrubý. O dvě minuty později střílel Fleišman proti jablonecké brance nepřesně. V 62. minutě si centr z levé strany uvnitř jablonecké šestnáctky zpracovával Čermák, ale obránce jej ke střelbě nepustil zákrokem na hranici penaltového faulu. Při dalších boleslavských atacích si jablonecký gólman poradil s centry Bořila a Zahustela. V 69. minutě Šeda neudržel centr, a když se podruhé natahoval po míči, upadl přes něho Tecl a rozhodčí Ardeleánu si beze studu troufnul odpískat penaltu.
V 70. minutě Tecl vyrovnal z vymyšlené penalty - 1:1.
Boleslavští se nenechali otrávit a ještě usilovněji se tlačili k jablonecké brance. V 73. minutě Magera křížnou ranou nastřelil levou tyč a Čermák dorážkou přestřelil prázdnou branku, na jejíž lajně bezmocně ležel brankář Hrubý. V 75. minutě se prodral do soupeřovy šestnáctky Bořil, kterého Mingazov podrazil a rozhodčímu Ardeleánuovi nezbylo, než odpískat penaltu i proti jablonecké brance.
V 76. minutě Magera rázným pokutovým kopem vrátil Boleslavi vedení - 1:2.
Ve zbylé čtvrthodince Boleslavští vyzrálým stylem těsně vedení uhájili. Jablonečtí sice měli v závěru utkání několik standardních situací včetně tří rohových kopů, ale neprosadili se. Nejnebezpečnější pro boleslavskou branku byl v 88. minutě Trávníkův trestňák, který hlavou usměrňoval Beneš, ale brankář Šeda míč vyboxoval mimo vápno.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Vraštil, Kúdela, Fleišman - Ščuk, Rada - Zahustel (89. Jan Kysela), Skalák (90. Chramosta), Čermák (76. Baroš) - Magera.

Sestava FK Jablonec: Hrubý - Hanousek, Pernica, Beneš, Karavajev - Greguš, Hübschman - Mingazov, Pospíšil (66. Trávník), Crnkič (46. Tecl) - Wágner (61. Doležal).

Góly: 70. Tecl (penalta) - 37. Čermák, 76. Magera (penalta)

ŽK: Bořil, Šeda

Rozhodčí: Ardeleanu - Mencl, Antoníček

Diváků: 2236

Fanshop banner