V přátelském duelu potvrdili roli favorita
Klub

V přátelském duelu potvrdili roli favorita

Redakce

Boleslavští šestnáctiletí dorostenci si ve středu zahráli přátelsky proti dolnobousovským dorostencům U19 a v roli favorita jim nasázeli pět gólů, když byli většinu utkání aktivnější.

V prvním poločase předváděly oba týmy kvalitní fotbal, boleslavský začal o poznání lépe a bousovskému se vydařil závěr před přestávkou. V 5. minutě povedená bousovská akce vyvrcholila střelou ze střední vzdálenosti do tyče boleslavské branky. Boleslavští zanedlouho odpověděli přesněji.
V 7. minutě po hezké kombinaci, na které se podíleli Milner, Strouhal a Mísař se prosadil střelou k levé tyči bousovské branky Vajgl - 0:1.
Minutu po vedoucím gólu po Kalabisově nádherné přihrávce Vajgl z jasné gólové pozice přestřelil branku. V 15. minutě po pěkné kombinaci přes celé hřiště střílel Čech jen kousek vedle branky. V následující minutě další boleslavskou gólovou příležitost po spolupráci trojice Vajgl, Kalabis a Milner zlikvidoval bousovský gólman. V 18. minutě Kalabisův pokus o přehození brankáře z poloviny hřiště skončil za brankou. V 19. minutě nebezpečnou střelu z bousovského trestného kopu chytil boleslavský brankář Hartych.
Ve 20. minutě po individuální akci Strouhal střelou k tyči zvýšil boleslavské vedení na 0:2.
Ve 32. minutě gólovou šanci bousovského týmu zneškodnil Hartych včasným vyběhnutím.

Ve druhém poločase boleslavští dorostenci herně dominovali a soupeře, kterému časem ubývaly síly, nepouštěli z jeho poloviny hřiště. Převahu vyjádřili dalšími třemi góly.
Ve 45. minutě Majer prostrčil míč na nabíhajícího Provazníka, jenž byl v pokutovém území faulován a rozhodčí nařídil pokutový kop, který však Strouhal neproměnil. Ve 47. minutě po rohovém kopu Para z dobré pozice přestřelil branku. Ve 48. minutě Majer opět našel volného Provazníka a pouze nastřelil bousovského brankáře. V 62. minutě Majer završil individuální akci nepřesnou koncovkou. V 65. minutě se další boleslavskou individuální akcí neprosadil pro změnu Provazník, kterého vychytal bousovský brankář.
V 67. minutě Para střelou z hranice pokutového území zvýšil na 0:3.
V 68. minutě hezkou boleslavskou kombinaci přes celé hřiště zakončil Kučera nastřelením břevna bousovské branky. V 70. minutě Para připravil gólovou šanci Provazníkovi, který opět neuspěl.
V 74. minutě Mísař vysunul po pravé straně Provazníka, ten centroval před branku, kde úspěšně dorážel Gombáš na 0:4.
V 75. minutě Majer ve velké šanci netrefil bousovskou branku.
V 76. minutě Provazník po individuálním průniku předložil míč Parovi, který úspěšnou ranou završil výsledek na konečných 0:5.

Boleslavský trenér Martin Mrvík: „První poločas byl herně vydařený a přispěly k tomu oba týmy. Náš byl lepší prvních pětadvacet minut, kdy si vytvořil několik šancí a dostal se do vedení o dvě branky. Závěr první půle patřil domácím dorostencům, kteří své šance neproměnili. Druhý poločas jsme již ve hře dominovali a soupeře nepouštěli z jeho poloviny. V závěru soupeři došly síly a byla jen otázka času, jaký bude konečný stav utkání. Z jednotlivců mě potěšil výkon Kalabise."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Hartych - Salač, Kuchař (41. Horák), Le Chí, Mrnka (41. Kučera) - Mísař, Kalabis (41. Majer) - Čech (71. Gombáš), Strouhla, Milner (41. Para) - Vajgl (41. Provazník).

Branky: 67. a 76. Para, 7. Vajgl, 20. Strouhal, 74. Gombáš

Diváků: 50

Fanshop banner