Mizerná bilance trvá
Klub

Mizerná bilance trvá

Redakce

Boleslavští prohráli po páté za sebou, naopak Jihlavští po pěti prohrách a dvou remízách zaznamenali právě proti Boleslavi své první vítězství v aktuálním ročníku Juniorské ligy.

První poločas byl pro konečný výsledek důležitý, Jihlavští v něm získali rozhodující dvougólový náskok, přestože dění na hřišti bylo vyrovnané. Oba týmy hrály ofenzívně a útoky se přelévaly z jedné strany na druhou. Jihlavští již ve 2. minutě získali svůj první roh, ale Boleslavští ho ubránili. O minutu později střelecký pokus boleslavského Mendyho trefil bránícího hráče.
V 8. minutě jihlavský Klíma pumelicí k tyči z pětadvaceti metrů otevřel skóre utkání - 1:0.
Inkasovaná branka vyprovokovala boleslavské hráče ke zvýšení aktivity a jejich útočné akce byly stále nebezpečnější než soupeřovy. Ve 13. minutě Kocourek sprintoval za míčem, ale jihlavský gólman Vejmola u něho byl dříve. O minutu později slibnou kombinaci Kocourka s Albinou zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu. V 18. minutě Pajerovu ránu bránící jihlavští hráči srazili na roh. Ve 20. minuta Vejmola vychytal Mendyho, který se ocitl sám před jihlavskou brankou. Následovala další jihlavská lekce z efektivity.
Ve 22. minutě překvapivý střelecký pokus Šerého z těžkého úhlu se od tyčky odrazil do boleslavské branky - 2:0.
I nadále byli Boleslavští útočnější, ale Kozma vysoko přestřelil jihlavskou branku. O chvíli později podobně nepřesně pálil na opačné straně hřiště jihlavský Klíma.

Do druhého poločasu Boleslavští ve snaze zvrátit nepříznivé skóre otevřeli hru a Jihlavští toho využívali k nebezpečným protiútokům. Klusák a Štěpánek se však neprosadili. V 52. minutě boleslavský Albina těsně minul jihlavskou šibenici. V 54. minutě Šerý poslal do šance Klímu, ale toho vychytal Godula.
V 66. minutě Šerý od rohového praporku poslal bez přípravy vysoký míč do boleslavského brankoviště a Kriegsmann snadno zvýšil jihlavské vedení na 3:0.
V další obrovské jihlavské šanci se v 69. minutě objevil Klíma, ale Godulu nepřekonal. V 71. minutě boleslavského Mendyho vychytal Vejmola. V 79. minutě Kriegsmann minul z malého vápna boleslavskou branku.
V 88. minutě si boleslavský centr srazil Kriegsmanna do vlastní branky, čímž zmírnil boleslavskou prohru - 3:1.
Poslední šanci zápasu měli v 90. minutě Jihlavští, ale Vitásek na Godulu nevyzrál.

Pro Jihlavské to byla první výhra a pro Boleslavské šestá prohra v právě probíhajícím mistrovském ročníku Juniorské ligy. Boleslavští s gloriolou úřadujícího mistra už jsou třinácti ze sedmnácti účastníků Juniorské ligy. Vzhledem k tomu, že jediným gólem v soupeřově síti byl vlastenec, trvá střelecká sterilita boleslavských fotbalistů již dlouhých 450 minut hracího času.

FK Mladá Boleslav U21: Godula - Koch, Křapka, Kozma, Mendy - Kateřiňák, Albina - Kocourek (46. Milla), Ladra (68. Lacek), Houžvička (68. Kořínek) - Pajer (46. Bečirevič).

FC Vysočina Jihlava U21: Vejmola - Hron, Kriegsmann, Rychetník, Klusák - Spirkoski (80. Maruš), Zábrodský - Šerý (69. Mlakić), Štěpánek (73. Vitásek), Fiala - Klíma.

Branky: 8. Klíma, 22. Šerý, 65. Kriegsmann - 88. Kriegsmann (vlastní).

ŽK: Klusák

Rozhodčí: Urban - Nádvorník, Kotalík.

Diváků: 100.

Fanshop banner