Fotbal na infarkt, ulevil si trenér Jarolím
Klub

Fotbal na infarkt, ulevil si trenér Jarolím

Redakce

Sedm gólů, dvě nastřelené tyče a další neproměněné šance před oběma brankami předvedli boleslavští i tepličtí fotbalisté ke spokojenosti diváků v ochozech i u televizních obrazovek. Trenéři však divokou přestřelku vnímali jinak.

„Na infarkt, co vám mám povídat," byla první Jarolímova slova, když po zápase předstoupil před novináře. „Ve špatném začátku jsme pustili Teplice do vedení. Naštěstí jsme vzápětí skóre srovnali a do konce poločasu šli do vedení my. Teplice mají hodně ofenzivních hráčů a směrem dozadu hrají hodně na riziko. Dostali jsme se do spousty situací, které jsme mohli vyřešit líp, například na konci poločasu byla škoda, že Zahustel nezvýšil na naše dvougólové vedení, které jsme ale pak získali krátce po přestávce. Když jsme inkasovali druhý gól, štěstím pro nás bylo, že Ščuk dal náš čtvrtý a za dvougólového vedení jsem věřil, že závěr zvládneme v klidu. Bohužel nezvládli a ještě jsme mohli o vítězství přijít v nastaveném čase, ale Šeda nás podržel," uvedl boleslavský trenér Karel Jarolím a povzdechl si, že průběh, který byl jistě pro diváky zajímavý, byl pro trenéra na lavičce infarktový. „Jsem rád, že dokážeme dát více gólů než soupeř, ale byl bych raději, kdybysme na svém kontě měli méně obdržených branek, než nyní máme. Bohužel obrana nám nastupuje neustále v novém složení, nebýt Fleišmanova vyloučení na Slavii, tak bych s ní nehýbal," dodal Karel Jarolím.

Teplický trenér David Vavruška po zápase pravil: „Věděli jsme o ofenzivní síle Boleslavi, a protože i my máme velké množství vstřelených branek, výsledek se sedmi góly mě ani nepřekvapuje. Mrzí mě, že jsme dva úvodní góly Boleslavi darovali. Jsem rád, že jsme dali Boleslavi tři branky, to je přece úžasné, my přeci chceme náš styl stavět na dávání branek. Prohrát v Boleslavi tři čtyři není ostuda. Nemůžu se ovšem zbavit dojmu, že jsme Boleslavi vítězství nabídli vlastními drobnými chybami, i když utkání vyhrála zaslouženě."

Fanshop banner