Zasloužené tři body v dramatické přestřelce
Klub

Zasloužené tři body v dramatické přestřelce

Redakce

Podobně jako v předchozím domácím utkání se Zlínem i tentokrát padlo na boleslavském hřišti sedm gólů, ovšem ve výrazně dramatičtějším sledu a poměru. Naštěstí s příznivým koncem pro Boleslav. Diváci vyhlásili nejlepšími hráči boleslavského Jiřího Skaláka a teplického Michaela Lüftnera.

V prvním poločase stejně jako po celé utkání předváděli hráči obou týmů ofenzivní fotbal. Proto nebyla nouze o góly. Už po deseti minutách získali Tepličtí snadno vedení.
V 11. minutě po Šedou odvráceném Breiteho trestňáku, zůstali Tepličtí u míče a vrátili ho před boleslavskou branku, odkud se ho Vraštilovi nepovedlo odkopnout do bezpečí a Lüftner šťastnou přízemní ranou k tyči překonal Šedu - 0:1.
Boleslavští se vrhli proti soupeřově brance a vynutili si roh, který nevyužili.
Ve 13. minutě Skalákův centr srazil bránící hráč mimo branku a sudí Proske nařídil pokutový kop, jenž Magera ráznou střelou proměnil ve vyrovnání - 1:1.
V 17. minutě se po Magerově přihrávce neprosadil z malého vápna Zahustel. O pět minut později Šedův výkop Magera hlavou prodloužil na rozběhnutého Zahustela, který podle vyběhnuvšího Grigara nastřelil pravou tyč teplické branky.
Ve 26. minutě Skalákův nadýchaný oblouček Zahustel z malého vápna hlavou usměrnil mimo Grigarův dosah do teplické sítě - 2:1.
V závěru poločasu si Boleslavští ve dvou minutách vybojovali tři rohy, ale bez gólového efektu a v poslední minutě po Kúdelově centru se do šance dostal Zahustel, ale vybíhajícího Grigara neprostřelil.

Druhý poločas zahájili Boleslavští invazí do soupeřovy šestnáctky, ale bez efektu. Čermák se vyhnul Grigarovi a nastřelil na brankové čáře stopera Lüftnera, bez využití zůstaly i následné dva rohy.
V 56. minutě Ščuk přihrál vpravo Zahustelovi, po jehož centru hlavičkoval Magera do brankáře, který míč neudržel a Čermákova důrazná dorážka již byla gólová - 3:1.
Tepličtí nepolevili. V 60. minutě po Vachouškově přiťuknutí Breiteho tečovaná střela od levé tyče sklouzla do rohu, po jehož rozehrání Tepličtí zle, ale neúspěšně dotírali na Šedovu branku. V 70. minutě Šeda odvážným zákrokem nepustil k Vachouškovi přízemní Vondráškův centr. O tři minuty později po Krobově rohu Vondráškovu hlavičku vytlačil Šeda od pravé tyče na další teplický roh. V 80. minutě vletěl do teplické šestnáctky zleva Bořil a jeho tečovaný centr spadl před Skaláka, který bez přípravy těsně minul levý horní růžek Grigarovy branky. Závěrečná desetiminutovka byla nečekaně dramatická.
V 81. minutě zdánlivě neškodná teplická akce vyvrcholila přesnou trefou Táborského k pravé tyči boleslavské branky - 3:2.
V 85. minutě Ščuk zachytil soupeřovu rozehrávku a po pár krocích ze dvaceti metrů přízemní ranou, kterou otřel o levou tyč, zaskočil Grigara - 4:2.
V 87. minutě z pravé strany přetažený centr našel Filla, který z plného běhu nekompromisní ranou rozvlnil boleslavskou síť - 4:3.

V nastavených dvou minutách se Tepličtí neúnavně tlačili proti brance Boleslavi, která úporně bránila těsný náskok. Udržela ho velkým přičiněním Šedy, který chytil téměř jistý gól po střele Hory, jenž se ocitl v šanci po předchozí kombinační spolupráci Táborského a Filla.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kúdela, Vraštil, Polom, Bořil - Ščuk, Rada - Zahustel (77. Chramosta), Skalák (89. Kysela), Čermák - Magera.

Sestava FK Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jablonský, Krob - Ljevakovič (82. Kodeš) - Vondrášek (75. Táborský), Breite, Vachoušek, Fillo - Potočný (66. Bratanovič).

Góly: 13. Magera (pokutový kop), 26. Zahustel, 56. Čermák, 85. Ščuk - 11. Lüftner, 81. Táborský, 87. Fillo.

ŽK: Kúdela - Fillo, Hora, Ljevakovič

Rozhodčí: Proske - Kotík, Hájek

Diváků: 3268

Fanshop banner