Podlehli bojovnějšímu a tvrdšímu soupeři
Klub

Podlehli bojovnějšímu a tvrdšímu soupeři

Redakce

Boleslavští přišli o všechny body v utkání, v němž sice měli více ze hry, ale nevyrovnali se s důrazem a bojovností protivníka, který jim rozhodující druhý gól dal až v nastaveném čase.

První poločas začal velkou sokolovskou šancí. Ve 2. minutě po rozehraném rohovém kopu sokolovský střelec trefil tyč boleslavské branky.
V 17. minutě se Sokolovští ujali vedení po rohovém kopu, který jejich hráč završil úspěšnou hlavičkou u přední tyče - 1:0.
Do přestávky Boleslavští s těsně nepříznivým skóre nic neudělali, i když příležitosti měli. Ve 21. minutě po průniku Davida Nováka a jeho nebezpečném centru z levé strany se žádný z jeho spoluhráčů k zakončení nedostal. Ve 28. minutě Hobík pronikl s míčem do blízkosti soupeřovy branky, ale trefil pouze gólmana.

Po celý druhý poločas byl výsledek otevřený a Sokolovští zisk tří bodů potvrdili až v samém závěru utkání. Boleslavští sice měli častěji míč na svých kopačkách, ale proti důrazným a obětavě bojujícím protihráčům se neprosadili. V 59. minutě po centru z levé strany Balogovo slibné zakončení na přední tyči sokolovský brankář vyrazil.
V nastavené minutě po zákroku Drobného získali Sokolovští poslední standardní situaci, kterou rozehráli za boleslavskou obranu a protlačili míč se štěstím do brány - 2:0.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník byl zklamaný: „Zápas příliš fotbalové podívané nenabídl. Domácí hráli velmi důrazně, agresívně, a dokud měli síly, podnikali rychlé protiútoky. Po jednom z nich si jejich útočník předkopl míč až do zámezí, náš stoper Koubek ho pouze kontroloval, ale rozhodčí zcela nepochopitelně ukázal na rohový kop. Z něho jsme poprvé inkasovali. Od té chvíle v podstatě začalo boleslavské dobývání branky Sokolova. Měli jsme neustále míč na svých kopačkách a snažili se proniknout do soupeřovy zahuštěné obrany. Naše kombinace však postrádaly dostatečnou kvalitu i přesnost a proto jsme se nedostávali do vážnějších šancí. Některým hráčům se nechtělo podstupovat důrazné souboje, o které vůbec nebyla nouze. V určitých momentech zápas připomínal spíše ragby než fotbal. Domácí se tak svým srdnatým výkonem na hranici sebeobětování ubránili všem našim útokům a navíc v poslední minutě zápasu přidali ze standardní situace i druhý gól."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Zeman - Najman, Koubek, Komma, Václav Jon - Hajdo (61. Geissler), Chládek (41. Drobný) - Body (41. Jakub Novák), Vyhnánek (51. Šimon), David Novák (51. Balog) - Hobík (61. Fingerhut).

Rozhodčí: Tvrdík - Topinka, Chrástecký

Diváků: 30

Fanshop banner