Soupeře jasně přehráli i přestříleli
Klub

Soupeře jasně přehráli i přestříleli

Redakce

Boleslavští šestnáctiletí fotbalisté po kvalitní hře zaslouženě vyhráli v Sokolově. S deseti body a pátou nejproduktivnější ofenzívou se drží ve středu průběžného pořadí ligové tabulky

První poločas se boleslavským dorostencům povedl herně i střelecky. Ve 4. minutě si vypracovali první větší šanci akcí po pravé straně, odkud centroval Para, ale volný Provazník zakončil mimo branku. V 8. minutě sokolovský útok skončil hlavičkou vedle boleslavské branky.
Ve 12. minutě po hezké kombinaci přes celé hřiště se dostal k míči Provazník a po zaseknutí ho předložil Gombášovi, který se nemýlil a otevřel skóre utkání - 0:1.
V 16. minutě krásná Pourova střela z pětadvaceti metrů orazítkovala břevno sokolovské branky.
V 18. minutě v závěru pohledné akce z levé strany Milner odcentroval a Provazník po nádherném zpracování míče z druhého doteku zamířil k pravé tyči - 0:2.
Ve 20. minutě po Gombášem rozehraném trestném kopu ze strany hřiště povedený signál zakončil Provazník nepřesně mimo branku.
Ve 26. minutě se Pour individuálně prosadil středem hřiště a nádhernou průnikovou přihrávkou poslal do šance rozběhnutého Provazníka, který s přehledem obstřelil brankáře - 0:3.
Ve 33. minutě předvedli Boleslavští opět pěknou akci středem hřiště. Gombáš našel na pravé straně volného Paru, ten zatáhl míč a přihrál před branku Milnerovi, který střelou z jedné rozvlnil síť v sokolovské brance - 0:4.

Ve 36. minutě se Gombáš individuálně prosadil ve středu hřiště a předložil Parovi, který v jasné gólové pozici ve snaze přehodit soupeřova brankáře minul branku. Ve 38. minutě Gombášova střela z velké dálky jen o kousek minula pravou sokolovskou tyč.

Ve druhém poločase už Boleslavští tolik na hřišti nedominovali jako před přestávkou a Sokolovští se ve vyrovnané hře také dostávali k ohrožení soupeřovy branky. Ve 47. minutě sokolovský brejk dobrým zákrokem zlikvidoval boleslavský brankář Barták. V 52. minutě po rohovém kopu a odraženém míči trefil Kuchař břevno sokolovské branky.
V 63. minutě Kalabis krásně trefil dalekonosnou střelou pravý růžek sokolovské branky - 0:5.
V 67. minutě Strouhal trestným kopem orazítkoval spojnici břevna s tyčí u sokolovské branky. V 73. minutě se Sokolovští po hezké akci z pravé strany ocitli ve své největší gólové příležitosti, ale jejich hráč střelou z jedné o kousek netrefil Bartákovu branku.

Boleslavský trenér Martin Mrvík byl s hrou i výsledkem spokojený: „První poločas mě hráči velmi potěšili. Naše hra byla dobrá, soupeře jsme jednoznačně přehrávali a předčili ve všech činnostech na hřišti. Druhý poločas jsme mírně polevili, soupeř toho využil a hru vyrovnal. I přesto, pokud bychom byli přesnější ve finálních nahrávkách, jsme mohli vstřelit další branky. Celkově mám z utkání dobrý pocit a chválím celý tým za zasloužené vítězství."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták - Kučera, Horák, Kuchař (66. Le Chí), Mrnka - Pour (51. Kalabis), Mísař - Para, Gombáš (59. Strouhal), Milner - Provazník (66. Čech).

Branky: 18. a 26. Provazník, 33. Milner, 12. Gombáš, 63. Kalabis.

Rozhodčí: Tvrdík - Topinka, Chrástecký

Diváků: 50

Fanshop banner