Boleslav se Slavií podesáté v řadě neprohrála
Klub

Boleslav se Slavií podesáté v řadě neprohrála

Redakce

Boleslavští zarovnali úspěšnou šňůru neprohraných utkání s pražskou Slavií na rovných deset, přestože dohrávali bez vyloučeného obránce Fleišmana. Diváci nejlepšími hráči utkání zvolili slávistického gólmana Martina Berkovce a boleslavského kanonýra Jiřího Skaláka.

První poločas byl oboustranně opatrný s minimem gólových šancí. Boleslavské kombinace postrádaly moment překvapení, slávistická obrana jim čelila bez mimořádného úsilí. Fleišmanův centr odhlavičkoval Latka. Střelecký pokus Rady proletěl těsně nad slávistickým břevnem.
Ve 20. minutě Ščuk na vlastní polovině hřiště chyboval a pomohl soupeři k založení útoku. Škodovu střelu Šeda vyrazil do strany a po následném centru Součkovo zakončení nůžkami přes hlavu už bezpečně chytil. Boleslavští odpověděli ve 22. minutě Radovým trestným kopem od postranní lajny, který Kúdela u vzdálenější tyče zakončil do Berkovce, který vzápětí lapil Ščukovu bombu z úhlu. Ščuk vystřelil tvrdě také ve 31. minutě, ale těsně minul levý horní růžek slávistické branky.
Pět minut před koncem poločasu Fleišman vystihl Latkovu rozehrávku, přihrál Chramostovi, ten posunul Skalákovi a po jeho centru se Zahustelovi nepodařilo před brankou přetlačit obránce Jablonského. V poslední minutě prvního dějství po Chramostově elegantní patičce odcentroval z levé strany Skalák, na jehož přetažený oblouček naběhl nehlídaný Zahustel a v jasné šanci nastřelil pouze Berkovcovy nohy.

Druhý poločas začal zostřenými souboji a sérií faulů. A za čtvrt hodiny došlo i na změnu skóre. Boleslavští přežili Škodovu hlavičku po Černého trestňáku, slávistům neuškodil Radův trestný kop ani Skalákova přízemní rána.
V 61. minutě Pitákův trestný kop od půlící čáry propadl na malém vápně nešťastně k Polomovi, který si v souboji s důrazným Latkou srazil míč do vlastní branky - 1:0.
Potom se většinu času hrálo na slávistické polovině hřiště, ale bez vážnějšího ohrožení Berkovcovy branky. Až do Skalákova trestňáku.
V 79. minutě Skalák trestným kopem trefil na milimetr přesně pravý horní růžek za hráčskou zdí a tímto vyrovnávacím gólem se posunul do čela klubových kanonýrů - 1:1.
Závěrečných deset minut bylo velmi dramatických a nervózních, což vyplývalo z faktu, že oba týmy remízu považovaly za bodovou ztrátu. Skóre se však už nezměnilo a u nechtěného dělení bodů zůstalo. Tři minuty před koncem rozhodčí Paták vyloučil Fleišmana a následný trestný kop z osmnácti metrů poslal Deli nad boleslavskou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Kúdela, Polom, Fleišman - Ščuk, Rada - Zahustel, Skalák, Čermák - Chramosta (70. Klobása, 90. Kubista).

Sestava SK Slavia Praha: Berkovec - Jablonský, Latka, Deli, Švec - Hrubý (46. Bazal), Piták (83. Bílek), Souček, Černý - Škoda, Voltr.

Góly: 61. Polom vlastní - 79. Skalák

ŽK: Jablonský, Souček, Mikula - Ščuk, Fleišman

ČK: Fleišman v 87. minutě

Rozhodčí: Michal Paták - Mokrusch, Pelikán

Diváků: 6151

Fanshop banner