První prohra v mistrovském utkání
Klub

První prohra v mistrovském utkání

Redakce

Teprve v osmém mistrovském utkání nového ročníku boleslavští starší dorostenci našli přemožitele, kterým byli dorostenci v jabloneckých dresech. V předchozí úspěšné šňůře bez prohry pětkrát vyhráli a dvakrát remizovali.

Úvodní opatrné oťukávání skončilo po deseti minutách jabloneckými ataky. V 10. minutě boleslavský brankář Roudnický neudržel míč v tvrdém souboji s Haitlem, jemuž sudí odpískal útočný faul a o chvíli později Roudnický vyběhnutím mimo vlastní šestnáctku a následným rázným odkopem zarazil Vencbauerův brejk. Boleslavské pokusy o útočení byly úvodní čtvrthodinku jalové. V 15. minutě Komárkovo zakončení postrádalo důraz a jablonecký brankář si s ním snadno poradil. V 17. minutě musel Roudnický opět vyběhnout daleko přes hranici šestnáctky, aby zastavil protivníkův útok. Ve 21. minutě získali Boleslavští první roh, o pět minut později druhý, ale ani z jednoho jabloneckou branku vážně neohrozili. Mezi těmito standardními situacemi Koubského střelecký pokus z necelých dvaceti metrů mířil nad břevno soupeřovy branky.
Ve 29. minutě Jelínkův trestný kop z levé strany proletěl shlukem hráčů před boleslavskou brankou a zaskočil gólmana Roudnického, který nestihl reagovat a slabá střela proletěla až do sítě - 0:1.
Ve 33. minutě Machů rozehrál akci na Zabilanského, po jehož přízemním centru před jabloneckou branku Dohnalík první ranou nastřelil obránce a druhou vysoko přestřelil brankovou konstrukci. O minutu později Roudnický chytil Schönovu tvrdou střelu. Ve 35. minutě Machů uvolnil na levé straně Nováka, ale ten téměř z nulového úhlu místo centru vystřelil a branku netrefil. Ve 36. minutě po Schönově přihrávce Vencbauerovu nebezpečnou střelu boleslavský brankář Roudnický vytlačil z pod břevna na první jablonecký roh, jemuž se Boleslavští ubránili. V závěrečných dvou minutách poločasu nevyužili dva rohové kopy, po druhém z nich Dohnalík těsně přestřelil jabloneckou branku.

Druhý poločas začal pro Boleslav špatně, neboť brzy inkasovali druhý gól.
Ve 49. minutě jablonečtí zaútočili po své levé straně a ve finále nebezpečné akce Schön obešel i brankáře a z úhlu přesně zamířil do boleslavské branky - 0:2.
Ve zbytku utkání se Jablonečtí soustředili na bránění, ze kterého vyráželi do nebezpečných brejků, Boleslavští neúnavně doráželi na soupeřovu branku, ale v koncovce postrádali přesnost, důraz a občas jim scházela i potřebná špetka štěstí, proto s dvougólovým mankem nic neudělali.
V 50. minutě Dohnalíkův individuální průnik skončil bez střelby. V 59. minutě po nevyužitém jabloneckém rohu Pelta pálil z dálky nepřesně. V 63. minutě byl blízko gólu boleslavský Novotný, proti kterému jablonecký brankář Klement zaváhal s vyběhnutím, ale pokus o jeho přelobování skončil těsně vedle levé tyče. V 67. minutě boleslavský Vejr z otočky trefil Klementa uprostřed branky. V 71. minutě Novákův trestný kop ze strany jablonecký stoper odhlavičkoval.
V 77. minutě po nezdařeném boleslavském rohu brejk jabloneckého Schöna zastavil Král až v boleslavské šestnáctce. O dvě minuty později se jablonecký Heřmánek dostal k míči po chybě boleslavské defenzívy a přízemní střelou podél Roudnického těsně minul branku. V 81. minutě Jelínkovu bombu Roudnický vyrazil na roh, po jehož rozehrání se míče zmocnil boleslavský brankář a dlouhým výhozem poslal do brejku Nováka, kterého zastavil až jablonecký gólman Klement. V 83. minutě Novotný rozvlnil boční síť za levou tyčí jablonecké branky. V 86. minutě po Novákově přízemní přihrávce Košek v jasné šanci z pěti metrů přestřelil Klementovu branku. V následující minutě neuspěl v brejku Vejr proti Klementovi, jenž míč srazil na roh. Z něho se Boleslavští neprosadili, stejně jako z posledního rohového kopu v poslední minutě utkání.

Za hlavní příčiny první prohry označil trenér FK Mladá Boleslav U19 Michal Kolčava špatně odehraný první poločas a nekvalitní koncovku při dohánění nepříznivého skóre: „Celé utkání se neslo v duchu dobývání obrany soupeře, který přijel s defenzivní taktikou a hrozil z brejkových a standardních situací. První poločas jsme nepodali dobrý výkon. Chyběl nám hlavně pohyb. Hosté se ujali vedení, kdy zúročili standardní situaci, při které jsme nebyli koncentrovaní a důslední. Do druhého poločasu jsme šli s cílem zvýšit hlavně pohyb a pracovat rychleji na míči. Ovšem již po dvou minutách jsme inkasovali podruhé. I zde jsme nereagovali dostatečně rychle na rozehrávku soupeře. Poté se Jablonec zaměřil ještě více na obranu. Až do konce utkání jsme soupeře přehrávali. Hráli jsme velmi dobře a aktivně, bohužel jsme nedokázali využít žádnou šanci a to ani ty nejvyloženější. Toto utkání rozhodla naše nekvalita v koncovce. Nic se neděje, je potřeba se z utkání poučit a připravit se na další. Pokud navážeme na náš výkon z druhého poločasu a přidáme důraz a přesnost v koncovce, můžeme být opět úspěšní."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Roudnický - Zabilanský, Král, Klíma, Kopa (24. Rudzan) - Komárek, Koubský (85. Košek) - Procházka (60. Novotný), Machů (60. Vejr), Novák - Dohnalík.

Sestava FK Jablonec U19: Klement - Pelta, Lischka, Macík, Haitl - Kováčik (88. Vítkovič), Hlůže (55. Petržílka), Jelínek, Díl (65. Žitka) - Vencbauer (74. Heřmánek), Schön (90. Mička).

Góly: 29. Jelínek, 49. Schön

Rozhodčí: Vlk - Roth, Dragoun

Diváků: 110

Fanshop banner