Boleslavští budou čelit nejlepšímu ze současných kanonýrů
Klub

Boleslavští budou čelit nejlepšímu ze současných kanonýrů

Redakce

Utkání 6. kola Synot ligy SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 12. září 2015 od 20,15 hodin v Synot Tip Aréně v pražských Vršovicích. Střetnou se týmy ze sousedních míst v ligové tabulce.

Mladá Boleslav a Slavia Praha shodně získaly po sedmi bodech v pěti dosud odehraných ligových kolech. Slavia na sedmé příčce však má lepší skóre než osmá Boleslav.
Co se gólů týče, mají Boleslavští velmi kuriózní bilanci. Po pěti odehraných ligových kolech jich nejvíce nastříleli a zároveň nejvíce obdrželi. Celkovým počtem třinácti nastřílených gólů předčili o jeden i současného ligového lídra Spartu Praha. A s celkově dvanácti inkasovanými góly jsou na tom stejně, jako jasně poslední ostravský Baník.
Není tedy divu, že boleslavský trenér Karel Jarolím je velmi nespokojený s defenzivní činností mužstva a podle toho vypadala i tréninková činnost v reprezentační přestávce na přelomu srpna a září. Zápas šestého kola Synot ligy bude mimojiné ostře sledovaným testem, zda se Boleslavští v hájení své branky zlepšili, neboť útočná síla pražské Slavie má hlavní postavu v Milanu Škodovi, jenž kraluje prvoligovým kanonýrům se šesti trefami.
Milan Škoda střeleckou formu potvrdil i v reprezentačním dresu dvěma góly do kazachstánské sítě, když v poločase kvalifikačního duelu vystřídal boleslavského Jiřího Skaláka. V sobotním večeru se nedávní parťáci z úspěšné české reprezentace postaví proti sobě v klubových dresech.

V posledních dvou ligových zápasech Boleslavi se Slavií, v loňském podzimu v Boleslavi a v letošním jaře v Praze, se Milan Škoda vždy zapsal mezi slávistické střelce. Ovšem boleslavský Jasmin Ščuk, který v aktuální ligové sezóně ještě neskóroval, překonal slávistického brankáře dokonce ve čtyřech posledních ligových zápasech, a to na podzim 2013 i na jaře 2015 v Praze a na jaře i na podzim 2014 vždy v Boleslavi.

Střelci gólů v Synot lize 2015/16 po pěti odehraných kolech: 6 - Milan Škoda (Slavia Praha), 5 - Tomáš Berger (Dukla Praha), David Lafata (Sparta Praha), 4 - Marek Bakoš (Slovan Liberec), Roman Bednář (Příbram), Libor Došek (Slovácko), 3 - Lukáš Magera (Mladá Boleslav), Jiří Skalák (Mladá Boleslav), Josef Šural (Slovan Liberec), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň), Jan Rezek (Příbram), Bořek Dočkal (Sparta Praha), Lukáš Železník (Fastav Zlín).
Dalšími boleslavskými hráči v ligové střelecké statistice jsou Aleš Čermák a Ondřej Zahustel, kteří dali po dvou gólech, Jan Chramosta se zatím trefil jen jednou a dva góly v boleslavský prospěch byly vlastní ostravského stopera Martina Kouřila a zlínského brankáře Tomáše Holého.

Fanshop banner