Nešťastná prohra po hrubých chybách
Klub

Nešťastná prohra po hrubých chybách

Redakce

Prohra boleslavských sedmnáctiletých dorostenců je výsledkem hrubých chyb v defenzívě, když herně bylo střetnutí se Slavií vyrovnané.

První poločas začala lépe Slavia a brzkým gólem se ujala vedení. Do první střelecké příležitosti se však dostali Boleslavští. Ve 4. minutě po centru Jakuba Nováka hlavičkoval Šimon nedůrazně a slávistický brankář míč snadno chytil.
V 5. minutě Boleslavští nezachytili rychlý slávistický protiútok a po průniku středem obrany inkasovali první gól - 0:1.
V 10. minutě Šimon ve velké šanci trefil pouze gólmana. V 16. minutě slávistická střela z hranice pokutového území mířila nad branku. V 18. minutě další střelu z kopačky hráče Slavie zastavilo břevno Mikulcovy branky. Ve 28. minutě zakončení boleslavského Davida Nováka skončilo těsně vedle pravé tyče.

Po změně stran Boleslavští vyrovnali, ovšem v závěrečné půlhodince dostali tři góly a zůstali bez bodu. Ve 44. minutě Václav Jon podklouzl na půlce a slávistický útočník, který postupoval sám na Mikulce, minul branku.
Ve 48. minutě Hobík vybojoval na polovině hřiště míč a když běžel na soupeřovu bránu, byl faulován. Pokutový kop proměnil Václav Jon ve vyrovnání - 1:1.
V 55. minutě boleslavský stoper Komma chybou v rozehrávce nabídl soupeři brejkovou situaci a ta skončila gólem - 1:2.

V 63. minutě slávistickou šanci po rohovém kopu brankář Mikulec zlikvidoval.
V 72. minutě se Slavie dostala opět velmi snadno do střelecké pozice po nepovedeném boleslavském obranném odkopu a zvýšila své vedení na 1:3.
V 75. minutě při odkopu slávistického brankáře se boleslavští obránci nedostatečně zajistili a nabídli soupeři další šanci, kterou proměnil - 1:4.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník: „V úvodu utkání byl více aktivní soupeř a po zásluze se ujal vedení. My jsme si však také dokázali vypracovat dvě velmi dobré možnosti, ale Šimon ani jednou nemířil přesně. Pak se hra srovnala a od pětadvacáté minuty jsme byli lepším týmem. Soupeř se bránil i za cenu nevybíravých zákroků a tak se nám do poločasu nepodařilo vyrovnat. Druhý poločas začal velkou šancí hostů, když na půlce uklouzl Václav Jon, ale samostatný nájezd útočník Slavie neproměnil. Pak jsme se opět nadechli k náporu a z něho vyústil pokutový kop na Hobíka, který bezpečně proměnil Vašek Jon. V tento moment se zdálo, že je pouze otázkou času, kdy soupeře dorazíme. Potom však hrubě chyboval v rozehrávce stoper Komma a inkasovali jsme neskutečně lacinou branku. Ve snaze srovnat nepříznivé skóre jsme více otevřeli hru a soupeř toho v posledních deseti minutách dvakrát využil skórováním z brejkových situací. Výsledek utkání je pro nás velmi krutý, vítězství jsme však soupeři doslova darovali našimi velkými chybami."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mikulec - Najman (71. Mansfeld), Koubek, Komma, Václav Jon - Hajdo, Chládek (71. Geissler) - Jakub Novák (56. Balog), Šimon (61. Vyhnánek), David Novák - Hobík (66. Fingerhut).

Rozhodčí: Wolfram - Dragoun, Kožej

Diváků: 50

Fanshop banner