Dlouho vzdorovali soupeři, který výhru pojistil penaltou
Klub

Dlouho vzdorovali soupeři, který výhru pojistil penaltou

Redakce

Boleslavští šestnáctiletí fotbalisté sehráli na pražském Strahově vyrovnaný souboj se Spartou, která strhla vítězství na svoji stranu až v závěru a druhý gól dala z penalty v poslední minutě utkání.

V bezgólovém prvním poločase měl první nadějnou příležitost boleslavský Milner, který v 15. minutě vnikl po pravé straně do soupeřova pokutovém území, kde byl zastavený faulem, ale rozhodčí Trska kupodivu odpískal útočný faul v neprospěch Boleslavi. O pět minut později na druhé straně hřiště sparťanský trestňák o kousek minul boleslavskou branku. Ve 24. minutě nepříjemnou sparťanskou přihrávku před boleslavskou branku na poslední chvíli bránící hráči zblokovali na rohový kop. Ve 28. minutě boleslavský brankář Barták předvedl dobrý zákrok při další sparťanské šanci. Ve 32. minutě po centru z levé strany sparťanské zakončení již překonalo Bartáka, ale stoper Kuchař stihl zabránit pohromě na brankové čáře boleslavské branky. Ve 40. minutě nepříjemná Gombášova střela z pětadvaceti metrů jen o kousek minula pravou tyč sparťanské branky.

Ve druhém poločase vydrželi boleslavští dorostenci hájit čisté konto další téměř půlhodinku, potom však dvakrát inkasovali. V 52. minutě rychlý sparťanský protiútok zastavil Kučera jen za cenu žluté karty. Následný trestný kop minul boleslavskou branku. V 62. minutě další sparťanská šance skončila vedle pravé boleslavské tyče.
V 68. minutě zaváhal v boleslavské rozehrávce Mrnka a po následném centru z jeho prostoru sparťanské zakončení zvládl brankář Barták vyrazit, ale následná dorážka již skončila gólem - 1:0.
V 72. minutě rychlý sparťanský protiútok zastavil za cenu žluté karty Gombáš. V 75. minutě v podobné situaci běžel sám na sparťanskou branku Vajgl, kterého soupeř také zastavil jen za cenu žlutého napomenutí.
V poslední minutě utkání rozhodčí Trska odpískal pokutový kop proti boleslavské brance a sparťanští mladíci tak snadno potvrdili své vítězství druhým gólem - 2:0.

Trenér boleslavský šestnáctiletých dorostenců Martin Mrvík uznal protivníkovu sílu: „Soupeř byl po většinu utkání lepším týmem a i přesto, že branky vstřelil až v závěru, vyhrál zaslouženě. Vypracoval si mnohem více šancí a v útočné činnosti byl mnohem kvalitnější a sebevědomější. Naše útočná činnost byla nulová. V zápase chyběla z naší strany větší agresivita. Naopak musím pochválit naší obrannou činnost, která byla organizovaná a při maximální snaze všech hráčů jsme udrželi vyrovnaný výsledek až do závěru utkání. Z jednotlivců musím pochválit stopera Horáka, který se jako jeden z mála dokázal vyrovnat soupeři v činnosti jeden na jednoho."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Barták - Kučera, Horák, Kuchař, Mrnka - Gombáš, Pour - Milner, Majer, Bičiště (71. Para) - Provazník (46. Vajgl).

Rozhodčí: Trska

Diváků: 100

Fanshop banner